Els diputats del Congrés
Els diputats del Congrés
Madrid

El Congrés aprova la reforma laboral i els pressupostos del 2012

La reforma laboral i els pressupostos per al 2012 han passat els últims tràmits parlamentaris al Congrés i ja s'han aprovat definitivament després de la introducció de les esmenes del Senat. La majoría absoluta del PP ha fet innecessari el suport d'altres grups.

RedaccióActualitzat
La reforma laboral ha passat l'últim tràmit parlamentari al Congrés per aprovar-se definitivament després de la introducció de les esmenes del Senat. El govern espanyol ha tornat a dir que la reforma és la resposta als més de 5.000.000 parats i els joves sense feina.

Al final del debat, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha defensat una reforma laboral que, segons ella, ajudarà a crear llocs de treball. "Una reforma per la confiança i per la feina que donarà resposta als més de 5.000.000 parats que hi ha al nostre país i oportunitats a molts joves espanyols que avui en necessiten".

Des de CiU, el grup que dóna suport a la reforma, juntament amb el PP, UPN i Fòrum Astúries, Carles Campuzano ha demanat als grups contraris a la reforma que no desitgin el fracàs d'aquesta llei: "La reforma té aspectes controvertits però em sembla que si som honestos amb les persones sense feina els diputats d'aquesta cambra no hauríem de desitjar que la reforma fracassi. Per l'interès general ens interessaria a tots que aquesta reforma fos útil".

Mentrestant, des del PSOE, s'ha incidit en la idea que la reforma laboral portarà més acomiadaments, més atur i més recessió econòmica. Sense concretar si presentaran o no un recurs davant el Tribunal Constitucional, la portaveu socialista, Concha Gutiérrez ha dit que hi ha punts de la reforma que atempten contra la Carta Magna. "Suposa un cop dur al nostre model constitucional quan incorpora l'acomiadament sense causa i a cost 0 en el nou contracte, quan qüestiona l'aplicació del principi d'igualtat, quan rebaixa la consideració dels sindicats i atempta contra la llibertat sindical".

Joan Coscubiela, d'Iniciativa Verds, ha ofert els diputats del grup de l'Esquerra Plural per impulsar un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma laboral que avui s'aprova.

El Congrés dels Diputats també ha aprovat definitivament els pressupostos per a aquest any.

Els pressupostos del 2012 esgoten avui la seva tramitació parlamentària després d'haver superat 10 peticions de devolució i haver incorporat al Congrés 3 esmenes menors de les més de 3.000 presentades pels grups d'oposició per intentar introduir modificacions en l'articulat.

CiU ha mantingut el seu rebuig als pressupostos de l'Estat pels incompliments de les inversions a Catalunya.

Abans de les vacances, els diputats tenen pendent aprovar el sostre de despesa per a aquest exercici. Després de l'estiu ja es posaran amb els pressupostos de 2013.

Anar al contingut