El conductor que va envestir els ciclistes "no només no va frenar, sinó que va accelerar"

L'home, que té antecedents per delictes de trànsit, està detingut a la comissaria de Rubí, a l'espera de passar a disposició judicial

Actualitzat

No va ser un accident, sinó un acte intencionat: és el que defensa el president del Club Ciclista de Rubí, Pedro Cancio, al qual pertanyia el grup de ciclistes que aquest diumenge al matí va envestir un conductor a Castellbisbal. Dos d'ells van morir i un tercer està en estat crític.

Cancio, que formava part del grup de ciclistes, ha explicat, en declaracions a TV3, que l'home "no només no va frenar, sinó que va accelerar":

"El que anava l'últim del grup, que va poder reaccionar i deixar-se caure a un costat, sense més conseqüències, va veure com va accelerar i va treure el braç com dient 'aquí us quedeu' i fent el gest d'alçar el dit del mig'."


El conductor, de 41 anys i amb antecedents per delictes de trànsit, entre d'altres, va envair el carril contrari i va envestir el grup, que formaven vuit ciclistes, abans de fugir sense atendre les víctimes ni avisar a Emergències.

"Això no és un accident, no ha estat sense voler; tal com van passar els fets, és un atemptat", assegura Cancio, que hi afegeix que hi va haver "mala intenció", perquè "va canviar de carril sense motiu i va accelerar".


Detingut 12 hores després

La Policia Local de Martorell va localitzar el vehicle diumenge al migdia, aparcat sense ningú a l'interior. Estava abonyegat, amb vidres trencats i ple de sang.

 

Després del xoc frontal, el conductor encara va recórrer un quilòmetre i finalment va abandonar el cotxe a la plaça Font de la Mina, a Martorell. Un testimoni que era al lloc dels fets va poder recordar el número de la matrícula del cotxe i el va comunicar a la policia.

El vehicle, un Opel Adam amb matrícula espanyola, estava en procés de compravenda i el propietari no era la mateixa persona que el conduïa. Això va dificultar la tasca dels Mossos, que després de 12 hores de recerca, van aconseguir detenir el conductor.

Ha passat la nit als calabossos de la comissaria de Martorell i aquest dilluns al migdia l'han traslladat a la de Rubí, on es preveu que passi a disposició judicial en les pròximes hores.

Les víctimes mortals són un home de 66 anys que va morir a l'acte i un altre de 72 que va ser traslladat en helicòpter a l'hospital, on va acabar morint. Una tercera víctima segueix en estat crític a l'Hospital de Bellvitge.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut