El cometa "Ison", visible amb prismàtics mentre viatja en direcció al Sol

El cometa "Ison" es pot veure amb prismàtics. Diversos observadors ja han avistat ja aquest objecte amb l'ajuda de petits binocles. El cometa s'està dirigint cap al sol, on arribarà el 28 de novembre.

Alberto AlcántaraActualitzat

El cometa "Ison" es pot veure amb prismàtics. Diversos observadors han avistat ja aquest objecte amb l'ajuda de petits binocles. El pilot Brian Whittaker el va veure aquest 8 de novembre mentre sobrevolava el Mediterrani, segons informa el portal Spaceweather.com.

Aquest cometa també es coneix com a C/2012 S1 o cometa Nevski¿Novichonok en honor als seus descobridors, el Setembre de 2012. Es mou  a través de la constel·lació de Verge i brilla com una estrella de magnitud 8. Això el fa invisible a ull nu, però cada cop més visible per aparells òptics senzills.

El cometa s'està dirigint cap al sol, on arribarà el 28 de novembre. En el seu màxim acostament, el cometa estarà a l'interior de corona, a poc més d'un milió de quilòmetres de la superfície solar. Si sobreviu al seu pas per la corona,  podria sortir a l'espai com un cometa visible a simple vista pels observadors de l'hemisferi nord al desembre.

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut