L'escriptor colombià Antonio Ungar
L'escriptor colombià Antonio Ungar
Barcelona

El colombià Antonio Ungar guanya el Premi Herralde de novel·la amb "Tres ataúdes blancos"

L'escriptor colombià Antonio Ungar ha guanyat la 28a edició del Premi Herralde de novel·la, que concedeix l'editorial Anagrama, amb l'obra "Tres ataúdes blancos", un "thriller" amb rerefons polític en què un individu antisocial forçat a suplantar el líder d'un partit polític viu una aventura per acabar amb el règim totalitari d'un país llatinoamericà anomenat Miranda.

Actualitzat
El jurat del Premi Herralde, format per Salvador Clotas, Marcos Giralt Torrente, Luis Magrinyà, Vicente Molina Foix i l'editor Jorge Herralde, ha decidit concedir el premi, dotat amb 18.000 euros, al colombià Antonio Ungar, que actualment viu a Jaffa, a Israel, des d'on col·labora en diversos mitjans escrits i prepara una altra novel·la.

Segons el jurat, la novel·la guanyadora, "Tres ataúdes blancos", és "un text obert, polifònic", que pot ser entès de múltiples maneres i que proposa "un joc literari complex i fascinant". Es tacta, segons el jurat, de l'obra que "consagra indiscutiblement un dels autors més importants de la seva generació en llengua espanyola".

Ungar, nascut el 1974 a Bogotà i que ha viscut a Barcelona, havia presentat la novel·la amb el títol de "Miranda" i sota el pseudònim José María Loos. És autor de nombrosos contes, ha col·laborat com a cronista en diverses revistes i ha escrit també unes quantes novel·les, entre les quals destaquen "Zanahorias voladoras" i "Las orejas del lobo".
Anar al contingut