L'edifici central de la Universitat de Barcelona, al centre de la ciutat. Imatge d'Arxiu.
Els estudiants consideren que el document impulsat per Coelho és "antidemocràtic".
Barcelona

El claustre de la Universitat de Barcelona demana la dimissió del president del Consell Social

El claustre de la Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat aquest divendres demanar la dimissió del president del Consell Social, l'empresari Joaquim Coelho. La proposta feta pels estudiants ha estat aprovada per àmplia majoria. Els universitaris critiquen Coelho per haver impulsat un document on es proposa canviar el sistema de governança de la institució. És la primera vegada a l'estat espanyol que el claustre d'una universitat pren aquesta decisió.

Actualitzat
Per una àmplia majoria ha aprovat aquest divendres el claustre de la Universitat de Barcelona la petició de dimissió del president del Consell Social, l'empresari Joaquim Coelho. La petició l'han fet els estudiants, i s'explica pel fet que Coelho ha impulsat un document on es proposa canviar el sistema de governança a les universitats. Un text que els estudiants consideren "antidemocràtic" perquè "elimina el claustre, estableix que el rector no tingui gairebé cap funció, o que s'estableixi un consell superior que tingui potestat per reformar estatuts", ha explicat el portaveu del col·lectiu estudiantil, Benjamí Moles. El document el firmen la resta de presidents de Consells Socials.

Aquesta és la primera vegada a l'estat espanyol que el claustre d'una universitat pren una decisió d'aquestes característiques.

Si Joaquim Coelho no acata ara la petició de dimissió del claustre, el rector de la UB haurà de demanar-ne la seva destitució al Govern.

Al llarg dels últims dies, l'empresari ha rebut el suport de diverses institucions empresarials perquè continués la seva tasca com a president del Consell Social de la universitat. Càrrec pel qual ha de fiscalitzar l'ús que fa la institució dels recursos públics que rep.
Anar al contingut