Madrid

El cineasta Albert Serra explora el desig i la intimitat sexual al Reina Sofia

El director de cinema estrena una videoinstal·lació d'alt contingut eròtic, sobre el llibertinatge, que es convertirà en pel·lícula

Actualitzat

El cineasta Albert Serra torna a sacsejar amb la seva última creació. Al Museu Reina Sofia explora la intimitat sexual i el desig carnal, amb una videoinstal·lació que no és apta per a menors de 18 anys.

Té un espai reservat a l'última planta del museu. El cineasta es mou cada cop amb més comoditat pel terreny museístic.

És un llibertí de les imatges, que tant poden acabar donant forma a una pel·lícula com a una videoinstal·lació, com la que ara l'ha dut al museu madrileny.

"El que compta són les imatges. Com que sempre estan envoltades d'una aura d'ambigüitat, de misteri, etcètera, no importa allà on estiguin."

"Personalien" mostra trobades sexuals fruit de la "pulsió arbitrària" projectades simultàniament en dues pantalles en un espai en què l'espectador fa de "voyeur".
 

 

Serra s'ha deixat seduir de nou pels ambients de llibertinatge del segle XVIII i, amb advertència a l'entrada de la sala, ens converteix en observadors d'escenes d'alt voltatge sexual i espectadors del joc de seduccions dels personatges, que es busquen en un bosc tenebrós.

"Perquè avui dia moltes imatges de sexe es consumeixen en solitari, privadament, i, en canvi, aquí hi ha aquesta confrontació, com diríem avui en dia, de l'espai públic o de l'espai compartit, i això crea una tensió bastant forta."

 


 

"Una persona va dir que té un aire impressionista molt fosc. Perquè passa tot de nit en un bosc. Em va dir: 'Sembla els desastres de Goya'. I jo dic: 'Son los desastres del deseo', que sempre són fracassats."

L'experimentació i el joc d'imatges sobre el llibertinatge sexual al segle XVIII continuarà en la nova pel·lícula d'Albert Serra, que ja ha estat rodant mentre prepara una altra videoinstal·lació que inaugurarà a mitjans de març a la Fundació Tàpies de Barcelona.

 

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut