Vista del celler Alta Alella, a Alella (Maresme)
Vista del celler Alta Alella, a Alella (Maresme)

El celler Alta Alella tanca l'exercici del 2022 amb una facturació de 5 milions d'euros, un 52% més en 5 anys

Actualitzat

ACN Alella - El celler Alta Alella va tancar l'exercici del 2022 amb una facturació de 5 milions d'euros, segons les xifres que ha ofert la mateixa companyia en un comunicat. D'aquesta manera, les vendes de la firma han augmentat un 52% des dels 3,3 milions d'euros del 2018. Els responsables del celler ecològic han anunciat una inversió de 2,5 milions per desenvolupar l'activitat vitivinícola, que es destinaran principalment a adquirir noves hectàrees de cultiu a cavall dels municipis d'Alella i Tiana, ambdós al Maresme. L'empresa va començar el 1991 amb 1 hectàrea de vinyes, i amb l'adquisició ara anunciada, s'espera que el 2024 la xifra arribi a les 70 hectàrees.

Pel que fa a la facturació, les vendes estatals representen un 55% (principalment a Catalunya, les Balears, el País Basc, el País Valencià, Andalusia i Madrid), mentre que el 45% restant s'exporta a diversos països d'arreu del món, amb el Canadà, els Estats Units, Alemanya i Finlàndia al capdavant.

La família Pujol-Busquets, responsable del celler, subratlla que la inversió en noves plantacions de vinyes "significa un impacte molt positiu per a l'ecosistema a la zona periurbana de Barcelona i contribueix a ordenar el territori, aportant valor paisatgístic, a més d'actuar com a tallafocs".

Anar al contingut