El cas d'Alcoi, de tenir l'hospital saturat per la Covid a només un pacient ingressat
Llits per a pacients de Covid a la cafeteria de l'hospital d'Alcoi, al gener
Alcoi

El cas d'Alcoi, de tenir l'hospital saturat per la Covid a només un pacient ingressat

Al gener era la ciutat de l'estat de més de 40.000 habitants amb una incidència més alta, però ara és de les més baixes

RedaccióActualitzat

Alcoi va ser al gener la ciutat de l'estat de més de 40.000 habitants amb una incidència més alta de Covid-19. El 25 de gener, tenia 2.730 casos per cada 100.000 habitants. Durant aquest mes d'abril, en canvi, no ha passat de 50 casos per cada 100.000, el llindar al qual s'aspira amb l'anomenada nova normalitat. Aquest dimarts, la incidència era de 45.

La situació va empitjorar tant que l'Hospital Verge dels Lliris es va col·lapsar. Hi havia més de 250 pacients de Covid ingressats i es van haver d'ubicar 13 llits a la cafeteria de l'hospital. Ara només hi ha ingressat un pacient de Covid.

Què explica el gir que ha fet la ciutat? Enrique Barbeito, gerent de l'Hospital d'Alcoi, admet en el següent vídeo que no té una explicació científica, però creu que la situació tan greu va conscienciar la ciutadania:

 

Pel camí es van perdre moltes vides. L'alcalde, Toni Francés, calcula que un 10% de la població alcoiana ha passat la malaltia. "No la coneixem d'oïda, tots tenim gent a prop que ha perdut la vida com a conseqüència de la Covid", comenta.

A banda de demanar precaució a la població, l'Ajuntament ha instal·lat marcadors d'aire a l'interior dels bars i restaurants. Són uns semàfors verds que es poden consultar al web de l'Ajuntament i que donen seguretat a clients i treballadors.

El cas d'Alcoi, de tenir l'hospital saturat per la Covid a només un pacient ingressat
Aquest dispositiu en verd en un bar d'Alcoi indica que l'aire està prou renovat


Actualment, a tot el País Valencià estan vigents restriccions que fixen a les 22 hores el tancament de bars i restaurants, amb un màxim de 6 persones per taula i un aforament limitat al 30% a l'interior. No es pot fumar en aquests establiments.

Les reunions socials estan limitades a grups de 6 persones i, tant en domicilis com en espais d'ús privat, poden ser d'un màxim de 2 grups de convivència.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19País Valencià
Anar al contingut