El cap d'oncologia de la Vall d'Hebron surt en defensa del doctor Baselga

RedaccióActualitzat

El doctor Josep Tabernero, cap d'oncologia de la Vall d'Hebron, ha escrit una carta en què defensa la figura del doctor Josep Baselga, que ha hagut de dimitir com a director mèdic de l'Hospital Memorial Sloan Kettering de Nova York per haver ocultat vincles amb farmacèutiques en els seus articles d'investigació.

En el text, que aquest dissabte publicaran tots els diaris i que ja ha avançat el diari "Ara", recorda que, tot i la polèmica, seria un error deixar de banda el talent i coneixement en la lluita contra el càncer del doctor Baselga.

"Hi ha el risc que l'error que ha comès enteli el conjunt de la seva trajectòria com a metge i investigador i es posi en dubte el valor i la feina dels investigadors en benefici dels pacients."

Tabernero qualifica l'actuació de Baselga d'error i diu que ja l'ha reconegut i està procés d'esmena:

"Aquest error s'ha de reconèixer, cosa que Josep Baselga ja ha fet, i ha esmenat, cosa que està en procés de fer en coordinació amb les revistes on es van publicar els articles, tal com ell i els editors també han reconegut."

El cap d'oncologia de l'Hospital Vall d'Hebron recorda que Baselga ha estat un pioner en el desenvolupament de les teràpies moleculars i un dels màxims exponents mundials de la personalització dels tractaments del càncer.

"És oportú recordar que ha estat un dels investigadors que més ha contribuït a millorar els tractaments del càncer de mama en els darrers vint anys. Ha estat un pioner en el desenvolupament de les teràpies moleculars que han transformat el tractament de múltiples tipus de tumors. Ha estat un dels líders mundials en l'aposta per comprendre la biologia específica de cada tumor i personalitzar els tractaments del càncer."

Tabernero diu que entén la dimissió de Baselga, però demana que això no el bandegi de la recerca en el càncer:

"La seva dimissió és comprensible perquè s'ha qüestionat la seva integritat. No obstant això, per continuar millorant les oportunitats de nous tractaments és convenient comptar amb tots els experts, inclòs el Dr. Josep Baselga, perquè continuïn treballant en la investigació d'aquesta malaltia."

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut