Barcelona

El Canal 9 ja s'emet a Catalunya a través de la TDT gràcies a un acord amb la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ràdio Televisió Valenciana han arribat a un acord per emetre en proves el Canal 9 a Catalunya a través de la TDT. L'acord és un primer pas per a la signatura del conveni de reciprocitat, que ha de garantir la distribució del senyal de TV3 a l'àrea de cobertura del Canal 9. Les emissions es fan des d'aquest dilluns al migdia pel canal 43 de la TDT, que cobreix prop del 60% de la població de Catalunya.

Actualitzat
L'acord entre la CCMA i RTVV suposa el primer pas que es fa d'acord amb les converses mantingudes entre els governs valencià i català per fer efectiva, tan aviat com sigui possible, la signatura del conveni de reciprocitat que ha de garantir també la normalització de la distribució del senyal de TV3 en l'àrea de cobertura del Canal 9.

Qui podrà veure el Canal 9?

El canal 43 es pot veure al Barcelonès, al Baix Llobregat, al Vallès i al Maresme. Concretament, el senyal s'emet des dels centres de la Torre de Collserola, Cabrils-Mataró, Calella, Arenys de Munt (I i II), Llavaneres, Argentona, Canet, Caldes d'Estrac, Sant Pol de Mar, Teià, Dosrius, Òrrius i Alella. El senyal cobreix aproximadament el 60% de la població de Catalunya.

Per tal d'emetre el Canal 9, Televisió de Catalunya reconfigurarà el segon múltiplex de la TDT. Aquest múltiplex, que actualment ja emet el senyal de TV3 i del canal 3/24, incorporarà el Canal 9 i també una rèplica del senyal analògic del 33.
Anar al contingut