El calendari laboral del 2023 té 15 dies festius
El calendari laboral del 2023 té 15 dies festius

El calendari laboral del 2023 a Catalunya, amb 5 ponts a la vista

L'any vinent hi haurà 15 dies festius i l'opció de fer cinc ponts, segons el calendari que ha aprovat el Departament d'Empresa i Treball

Actualitzat

Ja sabem quins són els dies festius que s'han marcat al calendari laboral l'any que ve a Catalunya, un cop ha quedat aprovat pel Departament d'Empresa i Treball. El 2023 tindrà 15 dies festius, dels quals 13 els ha marcat el govern i dos quedaran en mans dels ajuntaments, que podran triar dues festes locals.


Cinc ponts a la vista

El 2023 serà un any amb cinc ponts a l'horitzó. El primer possible, a la Mare de Déu d'Agost, que caurà en dimarts. El següent pont es podria fer a l'octubre, perquè la Festa Nacional d'Espanya cau en dijous.

I hi ha dues opcions de fer el que ja serien ponts de cinc dies: per Tots Sants --que cau en dimecres-- i, al desembre, perquè el Dia de la Constitució cau en dimecres i la Immaculada, dos dies després, en divendres. Per últim, hi haurà l'opció de fer quatre dies festius seguits per Nadal, que cau en dilluns, i Sant Esteve, que serà un dimarts.

Dels 13 festius que compartirà tot Catalunya, n'hi ha un que cau en diumenge, l'1 de gener. La resta, un dissabte o entre setmana. Són aquests:

Reis: divendres 6 de gener

Divendres Sant: divendres 7 d'abril

Dilluns de Pasqua Florida: dilluns 10 d'abril

Festa del Treball: dilluns 1 de maig

Sant Joan: dissabte 24 de juny

L'Assumpció: dimarts 15 d'agost

Diada Nacional de Catalunya: dilluns 11 de setembre

Festa Nacional d'Espanya: dijous 12 d'octubre

Tots Sants: dimecres 1 de novembre

Dia de la Constitució: dimecres 6 de desembre

La Immaculada: divendres 8 de desembre

Nadal: dilluns 25 de desembre

Sant Esteve: dimarts 26 de desembre


Els dies festius comuns a tot l'Estat són Cap d'Any, Divendres Sant, l'Assumpció, la Festa Nacional d'Espanya, Tots Sants, el Dia de la Constitució i la Immaculada Concepció.

El dia de Reis és opcional, però totes les autonomies han decidit celebrar-lo. A més, a Catalunya també es faran el Dilluns de Pasqua, Sant Joan i Sant Esteve.

L'aprovació del calendari laboral a Catalunya s'ha fet un cop traslladada la proposta als agents socials i econòmics, en el marc del Consell de Relacions Laborals.

ARXIVAT A:
Calendari laboral
Anar al contingut