El calendari fins al 14F, les eleccions al Parlament marcades per la Covid

Jordi AgustíActualitzat

Les eleccions estan convocades per al 14F, oficialment quan el Diari Oficial de la Generalitat" publiqui el decret. Des d'aquest 22 de desembre ja es pot sol·licitar el vot per correu, i en un màxim de tres dies es constituiran les juntes electorals. Els partits tenen temps fins a l'1 de gener per comunicar a les juntes electorals les coalicions que puguin fer.

I disposaran de 10 dies per presentar les candidatures per a les eleccions, que sortiran publicades el 13 de gener al Diari Oficial de la Generalitat.

Si no hi ha cap irregularitat, les candidatures seran proclamades per la Junta Electoral el 18 de gener. Però entremig hi ha una data important: és el 15 de gener, el dia que s'han marcat els partits per decidir si la situació de la pandèmia permet que es facin les eleccions o bé decideixen ajornar-les.
 

Si el procés electoral va endavant, el dia 16 de gener se sortejarien els membres de les meses electorals. Des del 25 de gener fins al 10 de febrer es podrà votar per correu certificat. La campanya electoral durarà 15 dies, del 29 de gener al 12 de febrer. L'endemà serà el dia de reflexió, i el 14 de febrer, la jornada electoral. A la nit ja es coneixeran els resultats i tres dies després es proclamaran oficialment un cop recomptat també el vot exterior. El Parlament es constituirà dins dels 20 dies posteriors a les eleccions. La nova legislatura es posaria en marxa a principis de març.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut