Barcelona

El bisbe de Solsona afirma que el dret de Catalunya a l'autodeterminació està per sobre de la unitat d'Espanya

El bisbe de Solsona és favorable al dret a l'autodeterminació de Catalunya i sosté que aquest dret està per sobre de la unitat d'Espanya, que defensa la Conferència Episcopal Espanyola. Xavier Novell ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio". El bisbe també ha dit que això és compatible amb la seva negativa a fer repicar les campanes per la independència durant la Diada, perquè creu que l'Església no s'ha de posicionar.

RedaccióActualitzat
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha aclarit a "El matí de Catalunya Ràdio" que se'l va malinterpretar quan va demanar a les parròquies no fer repicar les campanes l'Onze de Setembre a favor de la independència. El bisbe ha explicat que està totalment a favor del dret a l'autoderminació, però ha afegit que l'Església no pot posicionar-se al costat d'una opció política. En aquest sentit, diu que el dret del poble català a decidir el seu futur està per sobre de la unitat d'Espanya, que defensa la Conferència Episcopal Espanyola: "Honestament ho penso. És superior el dret d'una nació a poder decidir el propi futur que no pas el bé moral que pot suposar la unitat d'un Estat i, per tant, jo no comparteixo aquesta preferència de considerar la unitat d'Espanya com un bé superior al dret de Catalunya a l'autodeterminació."

El bisbe de Solsona diu que veu bé el text del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i creu que l'Església catalana s'hi sumaria si se li demanés l'adhesió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut