El Barça s'imposa a l'Estudiantes i aprofita el factor pista per guanyar el primer punt

El F. C. Barcelona s'ha imposat a l'Estudiantes en el primer duel de les semifinals de la Lliga ACB de bàsquet, per 68-62. L'equip de Pesic ha aprofitat el factor pista per guanyar el primer punt de la sèrie. L'equip madrileny ha aguantat molt bé els tres primers quarts, però en els últims minuts el conjunt blaugrana ha estat superior, i l'Estudiantes ha trobat a faltar Felipe Reyes. Un cop més, Dejan Bodiroga, amb 20 punts, ha estat l'home més destacat del conjunt blaugrana.

L'Adecco Estudiantes, obligat a guanyar com a mínim un partit al Palau Blaugrana per contrarestar l'avantatge de pista del Barcelona, ha ensenyat les ungles al campió d'Europa, però li ha faltat l'aportació del lesionat Felipe Reyes per emportar-se un duel que el seu rival, com gairebé sempre, ha resolt en l'últim quart. Els barcelonistes, no obstant això, han sortit decidits, amb el suport en els triples de Sarunas Jasikevicius, però les pèrdues de pilota els han condemnat ràpidament a patir i a acabar el primer període amb un mínim avantatge de dos punts (16-14). Posteriorment, els canvis introduïts per Svetislav Pesic, el tècnic blaugrana, han descompensat l'equip, fins que, amb 18-22 en el marcador, en el minut tretze ha tornat a fer sortir Jasikevicius i Dejan Bodiroga, que havia fet seure. L'Adecco Estudiantes feia mal sota els taulers (16 contra 23, en la primera meitat), i ha arribat a tenir una diferència de set punts a favor (20-27, en el minut 14). Jasikevicius ha reaparegut per anotar un altre triple i liderar un parcial de 5-0 que ha fet reduir les diferències (25-27), però el rival no s'ha deixat sorprendre, gràcies al fet que el tècnic, Pepu Hernández, ha estat molt atent a les rotacions de Pesic i hi ha respost amb canvis i amb variacions tàctiques. El desavantatge blaugrana en el descans ha estat de només dos punts (32-34), a causa, en bona part, del suport que ha trobat en el públic quan l'ambient s'ha escalfat després d'una acció sota la cistella en què Roberto Dueñas ha acabat estès al parquet sense que els àrbitres assenyalessin res, i en una posterior falta tècnica a Svetislav Pesic per haver reclamat iradament uns passos. Un cop reprès el partit, el Barcelona s'ha posat a córrer i ha sorprès prou l'Adecco Estudiantes per capgirar el resultat en només tres minuts (37-36). El baix percentatge en els tirs de l'Adecco Estudiantes ha mantingut els barcelonistes amb avantatge, encara que mínim, fins a la conclusió del tercer període. L'equip de Pesic ha sortit a resoldre en l'últim quart, en el qual ha obtingut una màxima diferència de vuit punts (56-48), encara que Corey Brewer ha sorgit llavors i ha mantingut els seus en el partit a còpia de triples. Brewer, no obstant això, s'ha quedat sol i, quan a ell i als seus companys els ha fallat la mà, el Barcelona ha sentenciat amb un altre avantatge màxim, aquesta vegada d'onze punts (67-56), davant del qual el conjunt madrileny ha llançat la tovallola.