Lliga de Campions

El Barça i el Bayern prometen futbol d'atac al Camp Nou

Pep Guardiola i Jürgen Klinsmann, els entrenadors del Barça i del Bayern de Munic, asseguren que els seus equips es mantindran fidels als seus estils i que tots dos buscaran la victòria en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions que jugaran aquest vespre al Camp Nou (20.45 hores). Els dos tècnics han lloat el rival i les figures dels equips. El Barça arriba al partit amb tots els jugadors disponibles, mentre que el Bayern té la baixa de dos defenses centrals: Lúcio i Van Buyten. S'esperen uns 6.000 aficionats alemanys a Barcelona i l'habitual dispositiu de seguretat per evitar incidents.

Actualitzat
El Barça i el Bayern de Munic comencen a disputar uns quarts de final de la Lliga de Campions que arriben ben igualats. Els ingredients són els d'un emparellament majestuós. Dos clubs poderosos, dos grans escenaris, alguns dels millors jugadors del món com ara Messi, Eto'o, Ribery i Toni.

Durant les rodes de premsa prèvies s'han pogut sentir dos mites del futbol europeu dels anys 90. Dos entrenadors joves, ben preparats, de discurs prudent i respectuós, que no han dubtat a l'hora d'assegurar que els seus equips es mantindran fidels a les seves essències. Pep Guardiola i Jürgen Klinsmann asseguren un gran espectacle entre els seus dos equips.

Aposta compartida pel futbol d'atac

Si d'una cosa està segur Guardiola és que el Barça no traïrà la seva essència. No tindrà vertigen i sortirà a atacar amb un ritme tan alt que, fins i tot, hauran d'ajudar els aplegapilotes del Camp Nou. Klinsmann avança que sortiran a buscar un resultat que els mantingui vius fins al partit de tornada a Munic. No es tancaran; es consideren un gran d'Europa. També ha deixat clar que estan en època de transició i que el canvi encara no és prou madur. El nou Bayern s'ha d'assemblar al Barça actual.

Els bavaresos no seran una víctima propiciatòria

Les últimes declaracions que han arribat des de Munic per boca dels directius i dels jugadors fan pensar en un Bayern que accepta un cert paper de víctima. Klinsmann, però, ha fugit d'aquest paper que, de tota manera, Guardiola no es creia. El de Santpedor no acostuma a fer gaire cas dels comentaris que arriben des del rival de torn, i no s'ha cregut mai que un equip arribés vençut abans d'hora. Ara, contra el Bayern no es creu favorit ni tampoc es creu Rummenige, que ha arribat a dir que guanyar al Camp Nou és una missió gairebé impossible. En aquest sentit, Klinsmann ha estat especialment contundent. No han de tenir pànic de les baixes, ja que tenen prou qualitat per guanyar el Barça si hi posen la mateixa intensitat que els blaugranes.

Baixes de Lucio i Van Buyten

El Barça es presenta amb tots els jugadors disponibles. En canvi, el Bayern de Munic té dues baixes importants en defensa. Al Barça s'han recuperat Touré i Hleb, que han rebut l'alta. Només hi ha dos lesionats: Abidal i Milito. Guardiola ha decidit descartar Jorquera, Pedro i Víctor Sánchez. Els dinou convocats s'han concentrat a l'hotel La Florida del Tibidabo. Lucio i Van Buyten, dos habituals a l'eix de la defensa, són baixa. Lucio segur, perquè està lesionat, i Van Buyten és a Bèlgica per un problema familiar greu. El Bayern no s'atreveix a descartar-lo del tot, però Klinsmann no té gens clar que estigui en condicions de jugar. A més, al davant, Klose també està lesionat i serà una baixa sensible. Atenció perquè torna Van Bommel, que ara és el capità del Bayern, juga en una posició endarrerida, és migcentre, i està a una targeta groga de la suspensió. Si el Barça aconsegueix que l'hi mostrin, es perdrà el partit de tornada a Munic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut