Eurolliga

El Barça guanya a la pista de l'Efes per 91-92 en un partit èpic que necessita dues pròrrogues

El Barça de bàsquet va necessitar l'èpica per mantenir el liderat del seu grup en l'Eurolliga. Va guanyar l'Efes Pilsen a Turquia per 91-92 després de dues pròrrogues. El Barça va contrarestar els 41 punts del pivot Kambala i el seu propi desencert en les pilotes perdudes (23) amb un percentatge de tir superior al 60% i 14 triples de 24 intents. Bodiroga, que va jugar per decisió pròpia, tot i que els metges ho havien desaconsellat, va ser el màxim anotador blaugrana, amb 18 punts, ajudat per Fucka i Jasikevicius, amb 16 i 17.

El pivot letó Kaspars Kambala va ser el protagonista del primer quart de partit. El jugador de l'Efes Pilsen va fer 15 dels 19 punts del seu equip. Femerling va ser substituït en el minut 5 per Dueñas perquè en tot moment l'havia superat el gegant turc. El Barça va dominar relativament bé el segon quart, amb diferències de 5 o 7 punts, però, amb un parcial de 8-0 de l'Efes en el tram final, el marcador va quedar molt ajustat en el descans. La segona part va començar com la primera, amb un Kambala imparable, que es va destapar davant dels pivots més alts de l'Eurolliga. El letó té una mitjana de 10 punts en la competició i va acabar superant els 40. Un parcial de 9-0 en l'inici de l'últim quart de partit va tornar a posar l'Efes al davant en el marcador i amb una màxima diferència de 5 punts. Temps mort de Pesic. La quarta personal de Kambala semblava que podia ser important, però el letó va resistir els 60 minuts, que es van acabar jugant sense que li xiulessin la cinquena. Dueñas i Bodiroga van agafar el timó del Barça en el tram final de l'últim quart i semblava que havien trencat la defensa de l'Efes Pilsen amb un parcial d'11-0. Però algunes decisions arbitrals discutibles a favor dels turcs van propiciar un parcial de 7-0 per a l'Efes, que deixava el partit igualat a un minut del final. Amb el Barça un punt per sota, Jasikevicius es va jugar un triple i li van fer personal mentre feia el llançament. El lituà va encistellat els tres tirs i va posar el Barça dos punts per sobre. En l'última jugada, potser pensant que l'Efes es jugaria un triple, van deixar fer un bàsquet fàcil a un base turc, que va forçar la pròrroga. El Barça va començar molt nerviós el temps afegit, i quatre punts de Goleman van posar al davant l'equip turc, però un triple de Jasikevicius va tornar a deixar el matx igualat. Bodiroga es va jugar l'un contra un en els 20 últims segons, amb el marcador empatat, però no va saber definir i es va hever de jugar una segona pròrroga. El segon temps afegit va estar molt igualat i dos tirs lliures clau de Nacho Rodríguez van donar el triomf als blaugranes després de molta sang, suor i llàgrimes.