Una voluntària carregant una caixa al magatzem del Banc dels Aliments (ACN/Maria Aladern)

El Banc dels Aliments busca voluntaris per a un Gran Recapte marcat per la inflació

El 24 i 25 de novembre es farà una nova edició del Gran Recapte i calen 18.000 voluntaris per cobrir els dos milers de comerços adherits

Actualitzat

Nova crida del Banc dels Aliments per aconseguir 18.000 voluntaris, 2.000 més que l'any passat, de cara al Gran Recapte. Aquest any es farà el 24 i 25 de novembre i l'entitat espera trobar tots els voluntaris. Segons han explicat els responsables del Banc dels Aliments, l'última edició ja va ser complicada pels efectes de la guerra a Ucraïna, entre altres, i es va notar amb la compra d'aliments i els quilos recollits que es va reduir respecte a edicions anteriors, però malgrat tot es van recaptar 6,2 milions d'euros en només aportacions econòmiques.

Aquest any, el context és molt difícil, per una inflació disparada. L'entitat ha recordat que durant l'últim cap de setmana de novembre cal principalment aportar llet, oli i conserves de carn i peix, i fins al 15 de desembre es podrà fer una aportació econòmica.

Com és habitual, les persones voluntàries es repartiran pels punts de recollida el divendres i el dissabte a l'entrada dels dos milers de botigues i faran torns de 4 hores.

 

La fi dels fons europeus

El Banc dels Aliments alerta a més que l'arribada d'aliments amb Fons Europeus, que suposa el 20% del que distribueixen els bancs, s'acaba a finals d'any. El govern espanyol encara no ha concretat com es distribuiran, ni a qui, els diners a través de targetes moneder, però des del Tercer Sector ja s'ha denunciat que el 90% dels actuals beneficiaris en quedaran fora.

El Banc reclama que es prorrogui un any més el programa i confia que amb el Gran Recapte es puguin cobrir les necessitats dels primers quatre mesos del 2024.

En aquest vídeo del "Telenotícies migdia" s'explica les conseqüències de posar fi als Fons Europeus a finals d'any:

ARXIVAT A:
ComerçAlimentació
Anar al contingut