El 2021 ja és l'any amb més denúncies per delictes d'homofòbia a Catalunya

Els Mossos no han detectat que hi hagi grups violents organitzats per atacar el col·lectiu LGTBIQ+, però estan alerta

RedaccióActualitzat

Any rere any, augmenten les denúncies per homofòbia. Els Mossos d'Esquadra confirmen que cada cop hi ha més casos d'agressions contra persones per la seva condició sexual.

Entre el gener i l'agost n'han rebut 134. El 2020 van ser 106 denúncies, i el 2019, 82. La d'aquest anys, doncs, ja és la xifra més alta dels últims anys i més si tenim en compte que al 2021 encara li queden 4 mesos.

Del total de denúncies d'aquest any, 23 són per lesions. La resta, per amenaces, tracte degradant, assetjament o contra drets fonamentals i llibertats públiques.

Els Mossos asseguren que no han detectat que hi hagi grups violents organitzats per atacar el col·lectiu LGTBIQ+, però estan alerta i han creat una unitat especial per tractar aquest tipus de delictes.

Per la seva banda, la Fiscalia de Delictes d'Odi ha anat canviant, en els darrers anys, la manera com aborda els delictes homòfobs, sobretot aquells que són més lleus i que en el passat quedaven més impunes que ara. En aquest sentit, més enllà de les peticions de penes ara també potencien que es demani perdó.

 

Unitats especialitzades a la policia espanyola

Precisament aquest divendres, s'ha reunit la comissió de seguiment del pla contra els delicte d'odi, que ha presidit el president espanyol, Pedro Sánchez. Una de les decisions que s'han pres és la creació, dins de les unitats d'informació de la policia i de la Guàrdia Civil, de grups per combatre els delictes d'odi, similars als que ja funcionen als Mossos.

La mesura s'emmarca en un pla d'actuació fins a l'any 2024 després de detectar més agressions homòfobes i que les que hi ha són més violentes.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+HomofòbiaMossos d'EsquadraDelicte d'odi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut