La plataforma diu que el canvi de lloc ofert pel govern anava contra el sentit de la seva concentració
La plataforma diu que el canvi de lloc ofert pel govern anava contra el sentit de la seva concentració
Barcelona

El 12-O desconvoca la concentració a la Sagrada Família, però crida a anar-hi "a resar"

La plataforma ha fet una crida als creients a anar al temple a resar, coincidint amb el pas de la "Via Catalana". Han cancel·lat l'acte perquè no estan d'acord amb la nova ubicació que els va donar la Conselleria de l'Interior i no tenen diners per recórrer-la judicialment.

RedaccióActualitzat
La plataforma Moviment Cívic 12-O ha desconvocat la concentració "Trenquem les cadenes" a la zona de la Sagrada Família, però ha convidat els catòlics que acudeixin "a resar" a l'esmentat temple dimecres, coincidint amb l'11 de Setembre.

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, a Barcelona, el president de la plataforma, Àngel Hernández, ha justificat la cancel·lació de l'acte perquè no poden pagar el cost del recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió de la Conselleria de l'Interior de traslladar la seva mobilització per no coincidir a la Sagrada Família amb la "Via Catalana". El canvi de lloc ofert pel govern anava contra el sentit de la seva concentració i denuncien que el tracte rebut porta a la seva plataforma a "l'exili o a la clandestinitat". El moviment ha reconegut que ha demanat suport financer al PSC, el PP i Ciutadans, però cap d'ells no hi ha accedit.

Després d'aquesta cancel·lació, no es convocarà cap acte coincidint amb la Diada, però sí per al 12 d'octubre. Sobre la possibilitat que els membres de la plataforma acudeixin als actes d'altres partits, el seu president ha dit que dependrà de "si realment són per la Constitució i la unitat d'Espanya o si només són actes festius". En aquesta línia, s'ha descartat integrar-se en les activitats de Ciutadans per a la Diada. La formació d'Albert Rivera farà a cada capital de província una acció simbòlica amb el llançament de 3.500 globus amb els colors de la bandera catalana, espanyola i europea. Sobre l'acte del PP, el 12-O ha dit que esperaran a saber el lema de la convocatòria.

La plataforma ha retret a la Generalitat que actui al marge de les lleis, sentències i la Constitució perquè permet que associacions amb objectius "subversius i provocadors" puguin excedir-se en el dret de la llibertat d'expressió, en al·lusió a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), convocant de la "Via Catalana".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut