Eixample Respira critica la sentència de l'eix verd de Consell de Cent i demana al consistori "mesures més ambicioses"

ACN Barcelona - Eixample Respira ha expressat la seva preocupació envers la sentència contra l'eix verd de Consell de Cent i que "prioritza la mobilitat en vehicle privat contaminant per davant de la salut dels veïns i veïnes". Ha demanat a l'Ajuntament "mesures més ambicioses", com la reforma integral del carrer Aragó, i a Barcelona Oberta "un replantejament de la seva estratègia" que té un impacte directe en el benestar dels habitants de la capital catalana. Per tot plegat, ha posat en marxa la campanya 'Aragó, respira!' per convertir una "autopista urbana en un eix ple de comerç i de vida". També ha convocat la ciutadania a participar en una manifestació a la cruïlla del carrer Aragó amb Aribau el proper 15 de setembre a les sis de la tarda.

Eixample Respira ha recordat que Barcelona pateix nivells de contaminació de l'aire molt per sobre dels saludables, tal com estableix l'Organització Mundial de la Salut (OMS). "Cada cop disposem de més evidència científica sobre l'impacte a la salut de la contaminació de l'aire, la contaminació acústica i la falta de verd i espai públic a la ciutat, que arriben a causar més de 2000 morts anuals només a Barcelona", ha relatat.

Alhora, ha indicat que el Tribunal de Justícia Europea ha condemnat Espanya per l'incompliment sistemàtic dels màxims legals de contaminació a Barcelona, "sent els veïns i veïnes del districte de l'Eixample els que ho pateixen més". Tot i així, han considerat que des de l'administració "no s'estan prenent les mesures necessàries per resoldre aquest problema de salut pública".

En aquest sentit han exigit a Barcelona Oberta que replantegi les seves accions: "És incomprensible que siguin els propis comerciants els que s'oposen a la peatonalització dels carrers que implica una millora significativa de la qualitat comercial d'aquests, tal com demostra el Portal de l'Àngel", ha assenyalat l'entitat.

Així, ha convocat tot el veïnat a manifestar-se el proper divendres, 15 de setembre, a la cruïlla d'Aragó amb Aribau per demanar mesures més ambicioses a l'administració que incloguin una reforma integral del carrer Aragó.

Paral·lelament, ha impulsat la campanya 'Aragó, Respira!' per "convertir aquesta autopista urbana en un carrer ple de comerç i vida". Ha convidat la ciutadania a sumar-se a la causa i ha detallat que en aquest eix barceloní hi viuen més de 12.000 persones, que pateixen nivells molt alts de contaminació i soroll i una falta crònica de zones d'estada.

"Els científics ja han demostrat que aquestes condicions poden ser la causa de nombroses malalties, especialment per als infants i la gent gran, i produeix més de 1.000 morts anuals a la ciutat de Barcelona", ha alertat l'entitat.

Anar al contingut