Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, el director de l'escola agrària de les Borges Blanques, Ramon Baró, i la consellera d&…
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, el director de l'escola agrària de les Borges Blanques, Ramon Baró, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, a les Borges Blanques, el 20 de setembre de 2019. (Horitzontal)

Educació estudiarà oferir una titulació a les Borges Blanques que combini batxillerat amb un FP agrari

ACN Les Borges Blanques.-La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, han inaugurat aquest divendres a les Borges Blanques el curs 2019-2020 de les Escoles Agràries de Catalunya. Jordà ha dit que la formació del sector agrari juga "un rol imprescindible" per afavorir el relleu generacional i la innovació, dues de les "obsessions" del Departament. Per la seva banda, el conseller d'Educació ha anunciat que estudien la possibilitat d'oferir a les Borges Blanques una titulació de tres anys que combini el batxillerat amb un cicle formatiu agropecuari. "Les Borges Blanques és un lloc perfecte per fer-ho", ha dit Bargalló, que ha afegit "hem de fer un ensenyament més atractiu i que arreli els joves al territori". Els consellers han visitat les instal·lacions del centre i, posteriorment, han intervingut a l'acte d'inauguració del curs de l'escola.

Teresa Jordà ha fet èmfasi en la importància de les escoles agràries per fer possible el relleu generacional del sector i per impulsar la innovació del sector agrari. La consellera ha explicat que la "suma" de la formació dels joves al costat de la innovació fa que "falquem aquest sector que és imprescindible pel país".Per la seva banda, Josep Bargalló, ha anunciat que les Borges Blanques és el "lloc perfecte" per proposar implantar la nova modalitat de batxillerat de tres anys combinat, en aquest cas, amb la formació professional agrària. "Si a les Borges tenim batxillerat, cicles d'FP que tenen a veure amb el món agrari i l'Escola Agrària, hem de treballar conjuntament" ha dit el conseller, que ha remarcat que "no és tracta d'un tema pressupostari sinó de voluntat política". Bargalló també ha explicat que d'aquesta manera, s'ajudaria a lluitar contra la segregació territorial. En aquest sentit ha afegit que el cost del despoblament i de l'envelliment de la població "és més alt" que el cost del manteniment d'infraestructures educatives. Els consellers d'Agricultura i Educació han visitat les instal·lacions de l'Escola Agrària de les Borges Blanques acompanyats pel director del centre, Ramon Baró, l'alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, entre altres autoritats.A banda dels representats institucionals, a l'acte d'inauguració també hi han intervingut dos exalumnes del centre que han explicat de què els hi ha servit el seu pas per l'Escola Agrària. També s'han lliurat tres plaques de reconeixement a les empreses Germans Bigordà, Bodegues Torres i Vicenç Maquinària Agrícola, pel seu paper al centre. Bargalló també ha aprofitat la seva visita a la capital de les Garrigues per visitar l'Escola Joan XXIII i l'Institut Josep Vallverdú, on s'ha reunit amb les seves respectives directores.Les 14 Escoles Agràries comencen el nou curs amb prop de 10.000 alumnes Hi ha 750 joves inscrits als cicles formatius de grau mitjà i superior i vora 9.000 a la formació contínua, en totes les seves modalitats. Jordà s'ha mostrat satisfeta amb aquestes xifres, que es mantenen estables respecte a les dels darrers tres anys, i ha afegit que fa deu anys només el 12% dels joves que s'incorporaven al sector tenien formació i ara ja representen el 26%. "És un orgull i les escoles agràries en són les causants" ha remarcat la consellera.

Anar al contingut