Representants sindicals a la reunió de la mesa sindical d'Educació
Aquest dijous, sindicats i departament es reuneixen al matí (CCMA)

Mestres i professors no hauran d'anar a preparar el curs aquest juliol ni el de l'any vinent

El principal motiu de l'acord a què han arribat sindicats i el Departament d'Educació és la coincidència amb les oposicions de mestres i professors que mobilitzaran més de 35.000 persones

RedaccióActualitzat

Acord entre els sindicats d'Educació i el departament perquè aquest juliol i el del 2024 els docents no hagin d'anar als centres a preparar el curs. El motiu principal, la coincidència amb les oposicions docents. Educació remarca que aquest és estrictament un acord organitzatiu i no té cap efecte en el calendari escolar que manté l'inici pel dia 6 de setembre

El juliol és un mes laborable, però no lectiu, i sempre s'havia dedicat a la formació. Amb l'avançament del curs escolar, l'any passat, les direccions dels centres podien convocar els docents els primers cinc dies laborables del juliol per preparar el curs següent, de forma presencial. Amb el mateix objectiu --preparar el curs-- també es van avançar els nomenaments dels equips al juny perquè tots els professionals poguessin ser al centre abans de les vacances.

Aquest punt també era un dels motius que van portar a nou jornades de vaga el curs passat.


Les oposicions del juliol, el motiu principal

Aquest canvi arriba en un moment en què molts interins s'estan preparant per a les oposicions que tindran lloc a principis de juliol i que estabilitzaran més de 14.000 places. Gairebé 13.000 docents ja van obtenir plaça directa per mèrits.

Aquestes proves mobilitzaran més de 35.000 persones entre opositors i membres dels tribunals, en un procés de selecció que acabarà al desembre de l'any que ve. Malgrat que els exàmens es concentren l'1 de juliol, la resta del mes els candidats seran convocats individualment per passar una prova oral.

Segons les direccions dels centres consultades per TV3, això feia inviable que el juliol es pugui destinar a preparar el curs següent. Per això, demanaven que, a infantil i primària, la primera setmana de setembre només sigui lectiva al matí --com ha passat aquest curs-- i, a secundària, posposaven l'inici de curs el dia 12, o bé acabar les classes dues hores abans.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut