Ecologistes denuncien amb un dinosaure gegant el rentat verd de la indústria fòssil

L'inflable l'han desplegat aquest dijous a davant de la delegació de la Comissió Europea a Barcelona per demanar a la Unió Europea la sortida immediata del Tractat de la Carta d'Energia

Una cinquantena d'activistes de diverses entitats ecologistes han inflat aquest dijous a la tarda un dinosaure gegant de 10 metre de llarg davant la delegació de la Comissió Europea a Barcelona per denunciar el rentat verd de la indústria fòssil, que dificulta la transició energètica.

En concret, l'acció ha tingut com a objectiu exigir a la Unió Europea la sortida immediata del Tractat de la Carta d'Energia. Es tracta d'un acord internacional que es va signar el 1990, tot i que està en fase d'actualització des de fa dos anys, que permet a les companyies de combustibles fòssils demandar els estats que perjudiquin els seus beneficis.

L'any passat, la Comissió Europea va fer una proposta per intentar excloure a poc a poc la protecció de les inversions fòssils. Però no té el suport dels països signants.

"Tractat obsolet"

Segons Laia Segura, de l'organització Amics de la Terra a Europa (Friends of the Earth Europe), la denúncia s'ha il·lustrat amb un dinosaure perquè "igual que el dinosaure, és un tractat obsolet". També afegeix que el tractat, quan ataca, fa mal:

"A través del tractat, les empreses de combustibles fòssils poden denunciar els governs quan volen desenvolupar polítiques climàtiques més ambicioses, i és un element que no podem ignorar."

Un moment de l'acció del grup d'ecologistes (CCMA)

Clàudia Custodio, portaveu de la campanya "No als tractats de comerç i inversió", d'Ecologistes en Acció, afirma que "el país que més demandes ha rebut del tractat de la carta de l'energia és l'estat espanyol".

"L'estat espanyol hauria de ser un dels primers països a abandonar aquest tractat, perquè és evident que va en contra de la seva sobirania i la capacitat de legislar a favor de l'acció climàtica."

El dinosaure que ha aparegut aquesta tarda a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona viatjarà per set ciutats europees, entre les quals Lisboa, Berlín, Brussel·les i Luxemburg.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut