Moltes estrelles de mar juntes en poc espai, una imatge captada en aigües properes al cap de Creus (Paco Gorina)
Moltes estrelles de mar juntes en poc espai, una imatge captada en aigües properes al cap de Creus (Paco Gorina)
El Port de la Selva

Dotzenes d'estrelles de mar juntes prop del cap de Creus, el rastre d'una mala acció

L'Ajuntament del Port de la Selva denuncia que algú les va moure de lloc i alerta dels riscos que comporta

RedaccióActualitzat

Entrar a l'aigua i trobar-hi un nombre inusual d'estrelles de mar en un espai petit pot no ser tan bonic com sembla. L'Ajuntament del Port de la Selva i el parc natural del Cap de Creus han denunciat que algú va treure una bona quantitat d'aquests animals marítims de la seva ubicació natural, en va anar acumulant en algun punt i els va deixar anar en un altre indret.

"Moure animals com aquests d'un lloc a l'altre pot semblar simpàtic i estètic, però no els fa cap bé", lamenten.

En un seguit de piulades, expliquen que "mai se'n troben tantíssimes de juntes" i afegeixen que la densitat que es pot veure en les imatges no és ni natural ni positiu per a les estrelles, uns animals "de moviments lents i territori limitat" i que, si n'hi ha tanta densitat, "augmenta la competència per trobar aliment".

Les administracions implicades subratllen que no s'han de treure les estrelles fora de l'aigua perquè s'ofeguen. "De fet, no s'haurien ni de tocar", apunten, fent una crida als banyistes a respectar la flora i la fauna.

Les estrelles de mar tenen un comportament solitari, no fan grups i els exemplars es troben de forma isolada, segons recull la pàgina de L'Aquàrium de Barcelona. Són animals omnívors, que mengen mol·luscs i ofiures (molt semblants a les mateixes estrelles), plantes i carronya.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut