La Pobla de Mafumet

Dotze ferits per una explosió al complex de Repsol a la Pobla de Mafumet

Dotze persones han quedat ferides a causa d'una explosió al complex que Repsol té a la Pobla de Mafumet, al Tarragonès. Dues de les persones ferides les han traslladades a l'Hospital Joan XXIII, de Tarragona. Una per un problema d'oïda i l'altra per un problema a les cervicals. La deflagració ha passat cap a un quart de sis de la tarda a la planta d'olefines per causes que es desconeixen i que els tècnics de la companyia petrolera investiguen a hores d'ara. L'incident ha obligat a activar el Pla del Sector Químic de Catalunya, el Plaseqcat, durant dues hores.

Actualitzat
Les dotze persones ferides han rebut l'atenció inicial dels serveis mèdics del mateix complex industrial i només dues han requerit el trasllat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Un dels ferits tenia problemes a l'oïda i l'altre ha necessitat la col·locació d'un collar ortopèdic. 

La deflagració s'ha originat en una canonada subterrània de la planta d'olefines. Segons ha informat l'empresa, a causa de la deflagració han saltat les tapes de quatre arquetes de drenatge de la planta d'olefines, un producte derivat del petroli. Josep Bertran, cap de comunicació de Repsol, ha explicat que les tapes "han saltat per efecte de la deflagració, cosa que explica que de cara en fora s'hagin sentit quatre explosions", quan hi ha hagut una sola deflagració.

No s'ha de lamentar, però, cap fuita ni incendi, segons ha informat el Centre d'Emergències de Catalunya, que també ha explicat que la planta estava aturada des del mes d'octubre per treballs de manteniment.
Anar al contingut