Barcelona

Dos vídeos mostren la contundència dels Mossos amb l'empresari detingut al Raval

A les imatges que publica l'edició digital d'"El País" es pot veure com els agents li donen cops de puny a l'home que van detenir al Raval i que va morir hores després.

RedaccióActualitzat

Han aparegut unes imatges que mostren el grau de contundència amb què van actuar els Mossos d'Esquadra en la detenció d'un empresari al Raval, que va morir hores després, el 6 d'octubre. La versió digital d'"El País" publica dos vídeos gravats pels veïns on es veu com almenys quatre agents li donen cops de puny a Juan Andrés Benítez mentre ell és a terra i crida de dolor.

Les imatges han sortit a la llum pública ara, però, de fet, testimonis i un dels imputats pel cas ja van declarar davant la jutge que van veure com els mossos apallissaven la víctima.

A més, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona també va explicar la setmana passada que hi havia vídeos enregistrats que "evidenciaven la contundència" de l'actuació policial. La mateixa federació també va assegurar que hi havia "pressions per no fer públiques" aquestes imatges.

Segons els resultats de l'autòpsia, Benítez va morir per múltiples cops al "crani" que li van causar una aturada cardíaca. A més, també es va conèixer que la víctima patia una malaltia cardíaca que hauria influït en el fatal desenllaç. Ara bé, el que no queda clar és si els cops letals els va rebre durant la baralla prèvia a l'arribada dels mossos o mentre era reduït. I, en aquest escenari, si se'ls va infligir ell mateix resistint-se a la policia o van ser els Mossos.

La jutge, que considera que es tracta d'un cas d'homicidi i que ha encarregat a la policia espanyola que en faci la investigació, ha demanat identificar els vuit mossos que van participar en la detenció de l'empresari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut