Després del tiroteig, la policia ha detingut dues persones que anaven armades (Reuters)
Una dona va morir i més de 20 van resultar ferides per un tiroteig desencadenat per una disputa personal (Reuters)

Dos menors i una disputa: què hi ha darrere el tiroteig a la celebració de la Superbowl

Una dona va morir i més de 20 van resultar ferides després de la rua de l'equip vencedor a Kansas City

Redacció / AgènciesActualitzat

Dos menors d'edat estan acusats de ser els autors del tiroteig durant la celebració de la Superbowl a Kansas City, als Estats Units. Una dona va morir i 22 van resultar ferides arran de l'incident.

Ara, la policia local ha resolt que el tiroteig es va desencadenar arran d'una "disputa entre diverses persones" i descarta vincles amb el terrorisme o extremisme violent. En un primer moment, hi va haver un tercer menor detingut, però va quedar en llibertat quan es va determinar que no havia estat involucrat en el tiroteig.

Els dos sospitosos estan reclosos en un centre de menors per càrrecs relacionats amb la possessió i ús d'armes de foc i per oposar resistència a la detenció, segons un tribunal de Missouri. La Fiscalia del comtat de Jackson ha indicat que seran acusats com a adults si el tribunal ho permet.

"S'anticipa que es presentaran càrrecs addicionals a mesura que continuï la investigació per part del Departament de Policia de Kansas City", ha indicat un comunicat de l'oficina.

És una de les ciutats amb una regulació d'armes més laxa

La Superbowl va tenir lloc diumenge passat per primer cop a Las Vegas i va enfrontar els Kansas City Chiefs contra els San Francisco 49ers.

El tiroteig va passar dimecres, a la ciutat d'origen de l'equip vencedor, els Chiefs. Concretament, el tiroteig va tenir lloc en un aparcament als voltants d'Union Station, l'estació central de ferrocarrils de la ciutat, minuts després que passés l'autobús on desfilaven els jugadors per celebrar la victòria amb els aficionats en una rua.

Kansas City és una de les ciutats nord-americanes amb una regulació més laxa pel que fa a les armes i és legal portar-les a sobre pel carrer.

En l'incident va morir Lisa López Galán, una popular DJ de ràdio d'arrels mexicanes, de 43 anys, seguidora dels Kansas City Chiefs, que havia anat amb el seu marit i els seus dos fills a la celebració.

Els ferits tenen edats que van dels vuit als 47 anys i més de la meitat són menors de 16 anys, segons va indicar la policia.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut