Tarragona

Dos diputats de Cs denuncien el Ball de Dames i Vells de Tarragona al Congrés

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona s'ha desmarcat de la denúncia

Actualitzat

Front comú de la majoria d'entitats, associacions i partits polítics en defensa del Ball de Dames i Vells de Tarragona. Dos diputats de Ciutadans van entrar dimarts diverses preguntes al Congrés de Diputats per denunciar que, amb diners públics, durant el ball, es va insultar les forces de seguretat espanyoles i es podria haver comès un delicte d'ultratge a la corona.

Els arguments dels dos diputats són que, durant la representació satírica del Ball de Dames i Vells, per les festes de Santa Tecla, es va cremar una fotografia del rei i es va tallar el cap simbòlicament a un personatge que representava l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i un guàrdia civil.

La reacció de les xarxes, però, no s'ha fet esperar: s'han omplert amb el hashtag #DamesiVellsNoEsToca. Fins i tot el mateix Ballesteros ha defensat la representació i ha dit que no s'han de qüestionar:

"És un error. És un patrimoni immaterial importantíssim per Tarragona."

 

Des de l'Associació del Ball de Dames i Vells de Tarragona, dirigida per l'actor Oriol Grau, s'ha fet un comunicat on manifesten que durant els més de 500 anys d'història del ball "ha patit censura diversos cops".

Afegeixen que els "empara la llibertat d'expressió" en unes "representacions satíriques que s'han desenvolupat dins d'un context festiu de la celebració de Santa Tecla, la festa major de Tarragona".

 

Asseguren que comprenen que algú s'hagi pogut sentir ofès pels versots satírics del ball i que els passa cada any.

 

 

 

El portaveu de Cs a Tarragona se'n desmarca

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona s'ha desmarcat de la denúncia i ha manifestat que si fos alcalde no ho prohibiria mai.

La sàtira política és una bona eina per a la salut democràtica i Dames i Vells és una tradició molt antiga a Tarragona. L'Ajuntament de Tarragona aprovarà demà al matí una declaració institucional en defensa del ball.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut