La investigació continua oberta
Catalunya al dia

Dos detinguts a Lleida acusats d'explotar temporers que vivien amuntegats en un local

La Guàrdia Urbana ha localitzat uns baixos del passeig de Ronda preparats amb 38 llits i on actualment malvivien mitja dotzena de persones

Enllaç a altres textos de l'autor

Pere Joan Álvarez

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

@PereJoanAlvarez
Actualitzat

L'escenari d'aquest possible cas d'explotació laboral és un local situat al número 11 del passeig de Ronda, en ple nucli urbà de la capital del Segrià: uns baixos que havien estat oberts al públic però que feia temps que no aixecaven la persiana. Tot i això, les últimes setmanes hi havia molt de moviment de persones entrant i sortint, fet que va fer aixecar les primeres sospites.

Dins del local s'hi amunteguen una pila de trastos (Pere Joan Àlvarez / 3Cat)

Tal com ha avançat el diari Segre, divendres a la nit hi va entrar la Guàrdia Urbana. Dins del local hi havia dos grans trasters amb lliteres, en total 38 llits.

En aquell moment, però, al seu interior només hi havia mitja dotzena de persones. Tot apunta que les víctimes eren temporers que s'havien desplaçat fins a Lleida per treballar en la collida de la fruita.

Se sospita que les víctimes són temporers que buscaven feina (ACN / Laura Cortés)

Les condicions de vida d'aquestes persones eren deplorables. A banda dels 38 llits apinyats en molt poc espai, també hi havia diversos espais per poder cuinar.

Se sospita que els dos detinguts, que eren germans, cobraven diners per allotjar els temporers i trobar-los feina. El cas l'investiguen els Mossos d'Esquadra, inspecció de treball i estrangeria.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut