Dues orenetes cuablanca al niu
La destrucció dels nius d'orenetes pot comportar multes, inhabilitació i presó

Dos anys sense poder treballar de paleta per haver destruït nius d'oreneta

La destrucció de nius d'oreneta pot comportar multes, inhabilitació i presó per un delicte contra la fauna, ja que és una espècie protegida

Actualitzat

Un paleta ha estat inhabilitat per un jutjat de Granollers durant dos anys per destruir nius d'orenetes. El treballador i la presidenta d'una comunitat de veïns van seure al banc dels acusats per un delicte contra la fauna, ja que es tracta d'una espècie protegida. Aquest estiu s'han posat una desena de multes només a l'àrea de Barcelona.

La presidenta d'una comunitat va encarregar la reparació de la canalera de la teulada de l'immoble i l'operari va destruir tots els nius d'oreneta cuablanca que hi havia, segons avança El Periódico de Catalunya. Els fets van passar al maig, quan els ocells estaven incubant els ous.

La Fiscalia va presentar una querella que va acabar amb un acord per evitar una condemna més alta, que podria ser d'entre sis mesos i dos anys de presó, multa i inhabilitació. Els acusats van acceptar els fets i la magistrada va imposar, per a la presidenta de la comunitat, una multa de 1.200 euros i la inhabilitació "per exercir un ofici o professió que suposi treball de construcció o reparació de façanes i parets exteriors". Per al paleta, una sanció de 1.440 euros i la mateixa prohibició d'exercir durant dos anys.

Cada any els Agents Rurals persegueixen la destrucció de nius d'ocells de la família de les orenetes. Un any més s'han intensificat les inspeccions preventives, que continuen detectant força casos de nius tapats o directament destrossats.

 

ARXIVAT A:
Biodiversitat
Anar al contingut