Només 2 de cada 10 càrrecs de direcció o càtedres estan ocupats per dones
Només 2 de cada 10 càrrecs de direcció o càtedres estan ocupats per dones  

Dones a la ciència, un sostre de vidre difícil de trencar

Només un 3% de dones han rebut un Premi Nobel de ciència

RedaccióActualitzat

A Catalunya, un 40% dels treballadors en el camp de la ciència són dones, una xifra lleugerament superior al global d'Espanya i força més que a Europa.  Aquestes, però, són unes xifres que han evolucionat en els últims 10 anys. I si ens fixem en el nivell professional, com més alt és el càrrec, molt menor és la presència femenina.


Si bé hi ha més noies que nois matriculats en una carrera científica, després veiem que treballant ja com a investigadores en universitats i centres públics de recerca són un 40% i només un 31% en empreses privades. Però és que només 2 de cada 10 càrrecs de direcció o càtedres estan ocupats per dones.  

 

Aquest dissabte, per segon any, se celebra el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència. És una iniciativa promoguda per l'ONU, que busca l'accés i la participació en igualtat de les dones en aquest camp, encara ple de dificultats, segons expliquen les mateixes científiques que s'hi han obert camí.

Amb més de cent anys d'història, només un 3% de dones han rebut un Premi Nobel de ciència. Trencar el sostre de vidre és un dels reptes pendents al món de la ciència.

 

ARXIVAT A:
Dones i ciència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut