Donald Trump, en un acte de campanya dels Republicans a Carolina del Sud aquest dijous
Donald Trump, en un acte de campanya dels Republicans a Carolina del Sud aquest dijous (Reuters/Sam Wolfe)

Donald Trump, condemnat a pagar 355 milions de dòlars per inflar el patrimoni

La sentència no inhabilita Trump per presentar-se a les eleccions, però li prohibeix liderar cap empresa domiciliada a Nova York durant tres anys

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Nova York condemna l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, a sancions que sumen 355 milions de dòlars per haver fingit fraudulentament uns recursos que no tenia, amb la intenció d'obtenir crèdits i finançament o de negociar amb avantatge.

La sanció pot suposar un cop econòmic important a l'imperi financer de l'expresident i aspirant a la presidència dels Estats Units. La sentència li prohibeix liderar cap empresa a la ciutat de Nova York durant els pròxims tres anys. Però no inhabilita Trump per poder-se presentar a les eleccions.

La demanda acusava Trump d'inflar per costum els seus balanços financers del seu imperi, The Trump Organization, per crear la il·lusió que les seves propietats tenien un preu per sobre del mercat. Segons l'acusació, Trump va exagerar la seva riquesa fins a arribar als 3.600 milions de dòlars en un exercici fiscal. Un engany que, segons la Fiscalia, va permetre al magnat finançar la construcció de propietats icòniques que el van fer famós i que van engrandir una carrera política que el va portar a la Casa Blanca.
 

Trump: una sentència "il·legal i antiamericana"

Trump no ha trigat a opinar sobre la sentència, que ha qualificat d'"il·legal i antiamericana" i de ser un "frau absolut". Segons l'expresident nord-americà, els Estats Units "estan supeditats al domini de jutges partidistes, enganyats i esbiaixats" perquè "els radicals fan tot el que poden" per expulsar-lo de la política.

L'advocada de Donald Trump ja ha anunciat que recorreran la sentència i ha denunciat una "caça de bruixes i una persecució implacable destinades a fer caure Trump".

Aquest és el segon revés judicial per a Trump en dos dies i una de les moltes causes que té obertes a diversos jutjats.

Dijous, un altre jutge de Nova York va confirmar que Trump anirà a judici el 25 de març per haver falsificat registres comercials utilitzats per encobrir el pagament de 130.000 dòlars a l'actriu porno Stormy Daniels. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Eleccions Estats Units
Anar al contingut