El jutge rebutja anul·lar la sentència de divorci donada per error (iStock)

Divorciats contra la seva voluntat per l'error d'un prestigiós bufet d'advocats britànic

El jutge rebutja anul·lar la sentència després que un advocat inclogués l'expedient d'un matrimoni equivocat en un portal de divorcis en línia

RedaccióActualitzat

Poc s'imaginava el despatx d'advocats Vardag que un error informàtic del seu bufet trencaria un matrimoni.

Segons expliquen la BBC i The Guardian, els advocats del prestigiós bufet del Regne Unit, encapçalat per Ayesha Vardag, l'autonomenada diva del divorci, van utilitzar un portal en línia per sol·licitar una sentència definitiva de divorci per a una parella, però, per error, va clicar accidentalment l'expedient electrònic d'un altre matrimoni.

Dos dies després, el senyor i la senyora Williams, casats des de feia 21 anys, van descobrir que estaven divorciats per error.

El bufet va demanar immediatament a l'alt tribunal que rescindís la sentència, però ja era tard.

El jutge, Andrew McFarlane, va desestimar la sol·licitud: "L'ordinador diu que no, que esteu divorciats", i va assenyalar que "amb la seva velocitat, ara habitual" el sistema va concedir el divorci al cap de tan sols 21 minuts.

 

Divorciats per un clic equivocat

El bufet, que representava la senyora Williams, va argumentar que simplement algú va "fer clic al botó equivocat" i com que la sentència de divorci s'havia fet per error, simplement s'havia d'anul·lar.

Tanmateix, el jutge McFarlane va rebutjar els arguments de l'esposa assegurant que els seus advocats estaven "autoritzats a actuar en nom seu i el tribunal tenia dret a acceptar la sol·licitud per a la finalització definitiva del matrimoni".

Per més inri, el magistrat encara va afegir que, encara que la sentència fos anul·lable, hi havia "un fort interès polític per respectar la fermesa que deriva d'una resolució definitiva de divorci i mantenir l'statu quo que ha establert".

El prestigiós bufet ha treballat per a clients importants, des dels prínceps de Qatar o milionaris de Malàisia i magnats empresarials fins a futbolistes internacionals, celebritats i la reialesa.

Ara bé, ni el seu renom ni l'argument que hi ha d'haver "intenció" per part de la persona que es divorcia no li han servit perquè el jutge faci marxa enrere i permeti anul·lar aquest divorci no desitjat.

Anar al contingut