Barcelona

Diversos testimonis acusen els skins d'iniciar l'atac contra el grup de joves okupes en les festes de Gràcia

Diversos testimonis que han declarat aquest dimecres en el judici contra dos acusats d'assassinar un jove okupa durant les festes de Gràcia de l'any 2004 han explicat que el grup de caps rapats, entre els quals suposadament hi havia els dos processats, va iniciar l'atac contra el grup de joves d'estètica okupa al qual pertanyia la víctima, que va quedar ferida mortalment després de rebre una ganivetada al coll. També han explicat que els caps rapats anaven armats amb pals i cadenes, cridaven consignes i feien salutacions nazis, i van exclamar que "anaven a netejar el carrer".

Actualitzat
Diverses persones que es trobaven a la parada de metro de Fontana han declarat que van veure com un grup de caps rapats van agredir sense cap mena de provocació prèvia l'altre grup amb "estètica okupa". Tot i que cap dels testimonis ha assenyalat els acusats, Aitor D. i Emilio C., com a membres del grup, sí que han estat identificats per altres companys de la víctima que van participar en la baralla. Aquestes declaracions contrasten amb els testimonis dels processats i amics seus que van insistir en l'argument que van respondre en defensa pròpia quan van ser atacats pel bàndol contrari.

També ha declarat un amic d'Aitor, que ha explicat com juntament amb Emilio tots tres van comprar la suposada arma del crim, un ganivet de caça, en una armeria de València, encara que justament Emilio va negar haver comprat cap navalla en la seva declaració d'aquest dimarts. El testimoni que va arribar a explicar al jutjat d'instrucció que Aitor li havia relatat com van tenir un enfrontament amb uns okupes a Barcelona durant les festes de Gràcia i com van ferir-ne un mortalment, només ha afirmat en la seva declaració d'aquest dimecres al tribunal del jurat que només "van defensar-se", segons el que li va explicar Aitor, i que no recordava haver sentit com van agredir ningú.

Els processats, tots dos de 27 anys, van negar en la seva declaració pertànyer a un grup de caps rapats i van afirmar que es van defensar de l'atac, negant haver ferit mortalment Roger Albert, de 27 anys.

El fiscal demana 38 anys de presó per a Aitor D. i Emilio C., tots dos de 27 anys, acusats d'assassinar un noi a Gràcia el 2003. Les acusacions consideren que els processats pertanyen a un grup de caps rapats que van enfrontar-se amb una colla de punks, on estava la víctima, Roger Albert, i dins de la baralla el van ferir mortalment.

La víctima va quedar en coma i va morir quatre mesos després. Tant l'acusació particular, que representa la família de la víctima, com l'acusació popular, l'Ajuntament de Barcelona, demanen 20 anys de presó per un delicte d'assassinat. A més la fiscalia sol·licita 340.000 euros d'indemnització per als pares i el germà de Roger, mentre que les defenses dels processats han reclamat l'absolució per a tots dos, considerant que van actuar en defensa pròpia durant la baralla.
Anar al contingut