Policies i ambulàncies davant el centre comercial Westfield Bondi Junction, de Sydney (EFE/EPA/Steven Saphore)

Sis morts i diversos ferits en un atac en un centre comercial de Sydney

Un home, únic agressor, ha estat abatut per la policia. Hi ha 8 persones hospitalitzades, entre les quals un infant

Redacció/AgènciesActualitzat

Sis persones han mort, aquest dissabte, en un centre comercial de Sydney, a Austràlia, apunyalades per un home que ja ha estat abatut per la policia.

Cinc de les víctimes han mort en el lloc dels fets, i una altra ha perdut la vida hores més tard, quan estava ingressada a l'hospital.  

La policia de l'estat de Nova Gal·les del Sud ha informat que la persona abatuda és l'únic atacant i que estan treballant per identificar-lo. Sembla que hauria entrat al centre comercial passades les tres de la tarda (poc després de les set del matí a Catalunya), que n'hauria sortit al cap de poc i que uns deu minuts hauria tornat per dur a terme les agressions.

Els serveis d'emergència han rebut una trucada d'alerta poc abans de les quatre de la tarda (gairebé les vuit del matí a Catalunya). 

Agents de policia escorten algunes persones fora del centre comercial (EFE/EPA/Bianca De Marchi)

En una roda de premsa realitzada al cap de poc més de dues hores, Anthony Cooke, comissari adjunt, també ha explicat que no descarten cap motivació de l'atac, tampoc la terrorista, però que, ara per ara, no tenen cap pista sobre els motius de l'agressor.

Fins a 8 persones han estat hospitalitzades, una de les quals és un infant. Alguns ferits estan greus.

El nom del centre comercial és Westfield Bondi Junction, que ha quedat tancat i acordonat per la policia. Bondi Junction és una zona comercial i residencial a l'est del centre de Sydney.


Imatges publicades a les xarxes socials mostren gent fugint mentre vehicles de la policia i els serveis d'emergència arribaven al lloc dels fets. En d'altres es veu gent estesa a terra que és atesa per altres persones.

Quant a l'agressor, hi ha imatges que mostren un home vestit de fosc amb un ganivet gran a la mà, recorrent el centre comercial mentre la gent l'evita; també un home que, en una escala mecànica, mira d'aturar-lo; i la mateixa persona, més tard, estesa a terra, ferida o morta, custodiada per una agent de policia.

La policia ha acordonat carrers dels voltants del centre comercial (EFE/EPA/Steven Saphore)

La trucada als serveis d'emergència ha estat poc abans de les quatre de la tarda, gairebé les vuit del matí a Catalunya.

La policia de l'estat de Nova Gal·les del Sud ha fet un missatge a X en què demana a la ciutadania "evitar la zona" i informa que hi ha "investigacions en curs sobre l'incident, però no n'hi ha més detalls".

Vuit ferits, entre els quals un infant, han estat hospitalitzats (EFE/EPA/Bianca De Marchi)

La cadena ABC ha informat que algunes persones han quedat atrapades dins el centre comercial. Un grup s'ha refugiat durant una hora en un supermercat.

Dos testimonis han explicat a l'agència Reuters que havien sentit trets i que "fins i tot vint minuts després que la gent fos evacuada" han vist equips del SWAT -el grup d'assalt de la policia- escombrant els carrers dels voltants.

Un altre testimoni ha explicat que ha vist una dona estirada a terra abans de poder-se refugiar en una joieria.

ARXIVAT A:
Austràlia
Anar al contingut