D'informe privat a prova policial: així funcionava la trama d'extorsions de Villarejo

La denúncia anònima que va rebre la Policia contra Xavier Vinyals tenia arguments gairebé calcats a un informe fet per l'agència de detectius de l'excomissari

L'octubre de 2020, l'expresident de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes Xavier Vinyals va ser detingut en el marc del cas Volhov, que investiga la suposada trama russa del procés, juntament amb David Madí, Oriol Soler i Xavier Vendrell.

L'origen de la detenció cal buscar-la en informes fets quatre anys abans per l'agència de detectius de l'excomissari Villarejo. Uns informes que tenien com a objectiu un xantatge.

Una trama avançada per La Vanguardia apunta que un emissari de Villarejo va extorsionar Vinyals, aleshores cònsol honorari de Letònia a Barcelona, perquè retirés una denúncia contra el seu excunyat.

Si no ho feia, l'amenaçaven de fer públiques informacions incloses en un informe privat, elaborat per l'agència de detectius de Villarejo, sobre la gestió de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, que en aquell moment presidia Vinyals.

Vinyals, el dia que agents de la Guàrdia Civil van escorcollar la seu de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes i van detenir-lo
Vinyals, el dia que agents de la Guàrdia Civil van escorcollar la seu de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes i van detenir-lo

Vinyals no va cedir al xantatge. Poc temps després, una denúncia anònima va arribar a la policia amb uns arguments gairebé calcats. Tant un document com l'altre enumeren de manera idèntica suposades irregularitats i falta de control en les subvencions a l'organització.

Aquests arguments, anys més tard, es van incloure en el cas Volhov i van fer que la Guàrdia Civil acabés detenint Vinyals.

La investigació del cas Tàndem, que porta l'Audiència Nacional, investiga els negocis presumptament corruptes de Villarejo. A l'excomissari, se l'acusa d'aprofitar la condició de policia per oferir investigacions privades a particulars. I, en alguns casos, algunes parts d'aquestes investigacions acabaven en informes policials.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut