Dimiteix el president interí del Perú després de les protestes en què han mort dues persones

Manuel Merino, que va assumir el càrrec de forma provisional fa una setmana, no ha fet cap autocrítica en el missatge televisat en què ha anunciat que dimiteix

Actualitzat

El president interí del Perú, Manuel Merino, ha anunciat la seva dimissió després de la dura repressió de les protestes ciutadanes que han acabat, aquesta nit de dissabte, amb dos morts, un centenar de ferits i més de 40 desapareguts.

Al carrer, s'ha celebrat la seva dimissió, que ha arribat després que el Congrés l'hagués instat a renunciar i convoqués un ple extraordinari per buscar un successor.

Celebracions als carrers de Lima per la dimissió de Merino (EFE/Paolo Aguilar)
Eufòria entre els manifestants després de la renúncia de Merino (EFE/Paolo Aguilar)


Les protestes contra Merino no han parat de créixer des que fa una setmana va assumir el poder després de la destitució de l'anterior president Martín Vizcarra, investigat per corrupció i declarat pel Congrés persona incapaç moralment per governar.

La major part de la societat peruana va considerar il·legítima la moció de censura que va col·locar Merino al poder.

 

La manifestació contra Merino va acabar amb dos manifestants morts (EFE/Aldair Mejía)
Manifestants davant del Palau de Justícia a Lima (EFE/Cristian Olea)
"Merino no és el meu president", un dels lemes de les protestes d'aquest cap de setmana

Sense autocrítica

En el comunicat que ha llegit aquest diumenge, Merino no ha fet cap tipus d'autocrítica pels successos dels darrers dies. El ja dimitit president s'ha limitat a expressar el condol als familiars dels morts i als ciutadans que van exercir el seu dret a manifestar-se, alhora que ha dit que s'investigaran els fets.

Merino, que era el president del Congrés, també s'ha defensat per haver assumit el poder després de la destitució de Martín Vizcarra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut