Madrid

Detinguts els secretaris generals de Manos Limpias i d'Ausbanc, acusats d'extorsió

En l'operació, dirigida pel jutge Santiago Pedraz, s'han detingut els responsables del sindicat ultradretà Manos Limpias, Miguel Bernad, i d'Ausbanc, Luis Pineda

Actualitzat
La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional ha detingut a primera hora d'aquest matí el secretari general del sindicat Manos Limpias, Miguel Bernad. També s'ha detingut el secretari general d'Ausbanc, Luis Pineda, quan ha arribat a l'estació d'Atocha. Pineda tenia la intenció de presentar-se voluntàriament davant l'Audiència Nacional.

En la mateixa operació s'han detingut nou persones més. Entre els detinguts hi ha el director de comunicació del sindicat ultradretà, Francisco Javier Castro Villacañas, l'empresari Alfonso Solé Gil, d'Ausbanc i la dona de Luis Pineda, María Teresa Cuadrado Díez.

No es descarten noves detencions en el marc d'aquesta operació policial, batejada amb el nom de "Nelson". Segons investiga la fiscalia, el sindicat Manos Limpias podria haver extorsionat diferents persones, empreses i institucions en presentar querelles i demanar-los després diners a canvi de retirar les accions judicials iniciades.

La policia acusa Bernad de delicte d'extorsió, organització criminal, frau a la hisenda pública, falsedat documental i frau en subvencions.

Bernad ha estat detingut per ordre del titular del Jutjat d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, fruit de les denúncies que apuntaven que tant aquest sindicat com l'entitat Ausbanc haurien extorsionat entitats financeres i empreses a canvi de no impulsar accions legals contra elles. La investigació va començar ara fa un any després que diversos extreballadors d'entitats bancàries van denunciar ser víctimes d'extorsió.

S'estan fent escorcolls a les seus que té el sindicat Manos Limpias al carrer Ferraz de Madrid i a la de l'associació d'usuaris de la banca. 

L'advocada que representava Manos Limpias en el "cas Nóos", Virginia López-Negrete, ha fet públic un comunicat en què assegura que mai ha negociat amb la retirada de l'acusació contra la infanta Cristina ni cap altre imputat en el cas. López-Negrete denuncia una campanya de desprestigi contra el sindicat Manos Limpias, però assegura que si mai es prova que van cometre extorsió acabaria la seva relació com a lletrada amb Manos Limpias.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut