Cotxe dels Mossos amb el 112 visible (ACN/Blanca Blay)

Presó per al detingut a Vic per matar la parella, desapareguda des del 19 d'abril

L'home està acusat d'homicidi i els investigadors van precipitar-ne la detenció en saber que volia abandonar l'Estat

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutjat ha ordenat presó provisional sense fiança per a l'home detingut a Vic per l'assassinat de la seva parella.

Segons es va saber aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte, 11 de maig, un home de 59 anys per la possible relació amb la mort de la seva parella. La desaparició de la dona es va denunciar el 19 d'abril.

La detenció del sospitós es va precipitar quan els Mossos van descobrir que tenia intencions de marxar del país. Se l'acusa d'homicidi dolós amb agreujant de parentiu.

Fonts properes al cas constaten que encara no s'ha pogut trobar el cos de la víctima i la investigació continua oberta. La recerca l'ha dut a terme la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Unitat Central de Persones Desaparegudes. L'home va passar a disposició judicial aquest dilluns al matí.

El jutjat va rebre aquest dilluns l'arrestat i la jutgessa va practicar diverses diligències, entre les quals la declaració dels cinc fills de la parella, quatre majors d'edat i un menor. També va declarar el detingut.

L'equip de govern de Vic ha condemnat "rotundament" aquest dilluns el feminicidi. El consistori ha lamentat "aquesta o qualsevol altra forma de violència masclista que atempti contra els drets de les dones i les nenes" i ha convocat una concentració de rebuig aquest dimarts a les set de la tarda davant l'edifici consistorial.
 

L'onzè feminicidi a Catalunya aquest any

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat el feminicidi i ha expressat el condol i escalf "més sentit" a l'entorn de la víctima, assassinada per la parella, acusat de violència masclista.

Amb la confirmació d'aquest cas, ja hi ha hagut onze morts d'aquest tipus a Catalunya durant el 2024, corresponents a sis dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitat de violència vicària.

Des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 141 feminicidis a Catalunya, dels quals set corresponen a fills menors d'edat.

Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaFeminisme
Anar al contingut