La Guàrdia Civil deté un criptojihadista a Barcelona
Moment de la detenció del criptojihadista (Guàrdia Civil)

Detingut un home a Barcelona per finançar el grup jihadista Daesh amb criptomonedes

Feia activitats de captació i distribució de fons a través de criptomonedes

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un home acusat de finançar el grup terrorista Daesh a través de criptomonedes. El detingut era el titular de diverses adreces de criptomonedes que formarien part d'una xarxa internacional de finançament i a través de les quals es farien activitats de captació i distribució de fons.

L'operació de la Guàrdia Civil, sota la direcció de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, ha acabat amb la detenció de l'individu per delictes de terrorisme. El jutge ha decretat presó provisional.


Finançament terrorista amb criptomonedes

Des de l'aparició de les criptomonedes, la Guàrdia Civil investiga aquest nou mètode de transmissió de valor amb la finalitat de prevenir i detectar que l'objectiu pugui ser finançar activitats terroristes.

De fet, des de començaments de la dècada passada, ha augmentat la intensitat de finançament terrorista per aquesta via, especialment després de la covid, per compensar les restriccions de mobilitat entre països a causa de la pandèmia. 

La cooperació internacional és determinant per neutralitzar aquestes xarxes, que han passat a ser una de les prioritats de les agències de seguretat. Precisament, l'activitat de la xarxa relacionada amb el detingut no havia passat desapercebuda per als serveis de seguretat internacionals per l'impacte dels moviments econòmics. En aquesta investigació hi han col·laborat, entre altres, l'FBI, l'Europol i el CNI espanyol.

ARXIVAT A:
Jihadisme Criptomonedes
Anar al contingut