L'entrada d'aquest temple taiwanès amb més de 200 anys d'història
L'entrada d'aquest temple taiwanès amb més de 200 anys d'història

Detingut un ciutadà espanyol a Taiwan per fer malbé un temple històric

Està acusat de fregar les portes amb un producte de neteja i ell es defensa assegurant que estaven en mal estat

Un home espanyol resident a Taiwan està detingut per un crim contra el patrimoni històric. Està acusat de provocar greus danys a les portes d'un temple històric de la capital, Taipei. Segons publiquen els mitjans del país, l'home hauria fregat amb un producte químic l'entrada del temple Shilin Cixian, fundat el 1796.

La policia va rebre un avís per vandalisme a les dues de la matinada. Quan va arribar al temple van trobar-se un home fregant les portes de fusta. Entre altres productes, estava fent servir dissolvent que ja havia començat a provocar danys a la pintura.

L'home assegura que només volia netejar el temple. El sospitós, de 53 anys, va al·legar davant la policia que després d'estar bevent a casa, havia sortit al carrer i havia considerat que les portes estaven en mal estat, segons l'agència de notícies oficial taiwanesa CNA.


Restaurador de temples

No ha transcendit la identitat de l'home. Només se sap que té nacionalitat espanyola i que té 53 anys. 

Se'n sap un altre detall important: el detingut hauria participat en la restauració d'altres monuments a Taiwan. Tot i això, el cap de la comissaria de la zona, Wang Sheng Chieh, assegura que l'acció ha de tenir "conseqüències legals".

La policia considera que ha provocat danys en un immoble cultural "sense motius".

La legislació taiwanesa inclou penes de presó d'entre sis mesos i cinc anys per danys al patrimoni. A més, preveu multes de fins a 20 milions de dòlars taiwanesos, més de 570.000 euros.

El temple Shilin Cixian, també anomenat Shilin Mazu, té 225 anys d'història i està dedicat a la deessa del mar Mazu, que empara i protegeix pescadors i mariners a la religió taoista i budista.

ARXIVAT A:
Àsia
Anar al contingut