La seu de l'empresa Urbaser a Madrid
La seu de l'empresa Urbaser a Madrid
Madrid

Detingut l'empresari Jordi Duran, d'Urbaser, en el marc de l'"operació Petrum"

Duran era un dels set empresaris que la Guàrdia Civil tenia previst detenir aquest dimecres, tot i que el fet que es trobés a l'estranger va impedir que se'l pogués arrestar

Actualitzat

L'empresari Jordi Duran, responsable de l'empresa Urbaser, ha estat detingut aquest dijous en el marc de la nova fase de l'"operació Petrum". Duran, director de desenvolupament d'Urbaser a Catalunya, era un dels set empresaris que la Guàrdia Civil tenia previst detenir aquest dimecres, tot i que el fet que es trobés a l'estranger va impedir que se'l pogués arrestar.

La Guàrdia Civil ha detingut Duran a la seva arribada a l'aeroport de Barajas, procedent de Cuba. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat el seu ingrés a presó sense fiança per risc de destrucció de proves per un temps limitat, després del qual quedaria en llibertat provisional.

Amb aquesta detenció, són onze els arrestats en la tercera fase de l'operació. Entre els detinguts en aquest cas que investiga presumptes pagaments de comissions il·legals a CDC a canvi d'obra pública, hi ha el tresorer del partit nacionalista, Andreu Viloca; el secretari del patronat de la fundació CatDem i exgerent del partit, Carles del Pozo; una administrativa de CDC i el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell.

Pel que fa als empresaris detinguts, hi ha Jordi Soler (Grup Soler), Xavier Tauler (Copisa), Antonio García Bragado (Tec 4), José Luis Romero (Rogasa), Josep Manel Bassols (Oproler Barcelona) i Sergio Lerma (Oproler Madrid).

 

Anar al contingut