Un cartell anuncia que un habitatge està en lloguer o en venda
Un cartell anuncia que un habitatge està en lloguer o en venda

Detingut a Calafell per fer-se passar per agent immobiliari i estafar 150.000 euros

L'arrestat i la seva dona, també denunciada penalment, estan acusats d'una desena de fraus similars des del 2017

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 40 anys a Calafell, al Baix Penedès, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i falsificació documental continuada.

L'arrestat es feia passar per agent immobiliari i hauria estafat més de 150.000 euros a un ciutadà resident en un altre país europeu interessat en la compra d'un habitatge a Miami Platja, a Mont-roig del Camp, al Baix Camp.

L'home va simular la compra de l'immoble com a intermediari a través de l'empresa regentada per la seva dona amb una falsa seu social a Sabadell. De fet, el detingut i la seva parella -de 44 anys i que també ha estat denunciada penalment pels mateixos fets- estan acusats d'una desena de fraus similars arreu de Catalunya des del 2017.


Es feia passar per professional col·legiat

En aquesta ocasió, el detingut es feia passar per un professional immobiliari col·legiat de l'Escala i, a principis de febrer de l'any passat, va rebre l'encàrrec d'un ciutadà estranger interessat a adquirir un habitatge a la costa tarragonina. Per donar més credibilitat, l'home disposava d'una pàgina web en què oferia els seus serveis en oficines a Madrid, Barcelona i Tarragona. Els investigadors van comprovar que aquestes delegacions i les seves línies telefòniques eren inexistents.

Després de guanyar-se la confiança de la víctima, el detingut va començar a rebre els primers ingressos en un dels trenta comptes bancaris de què disposava juntament amb la seva dona i l'empresa fictícia.

L'estafador va falsificar tota mena de documents bancaris i va suplantar la identitat del responsable de l'entitat financera de l'Hospitalet de Llobregat que suposadament havia accedit a concedir-li una hipoteca a la víctima.

Després que la víctima hagués signat un contracte d'arres amb el propietari de l'habitatge ubicat a Miami Platja, el detingut va començar a rebre els primers abonaments en concepte de despeses de notaria i traducció de documents diversos. Amb falsos arguments i pretextos va aconseguir guanyar més temps i posposar la signatura de l'escriptura hipotecària en diverses ocasions.

Aquest fet va comportar l'incompliment de la signatura del contracte de compravenda i, per tant, l'abonament de fins a 35.000 euros al propietari de l'habitatge. Aquesta suma de diners es va afegir als 116.468 euros que la víctima ja havia abonat a l'estafador.


Detinguts al gener per una estafa similar

Els investigadors dels Mossos coneixien bé el suposat gestor immobiliari i la seva dona, ja que els van detenir el 24 de gener passat com a autors de tres estafes més al Baix Penedès de les mateixes característiques, en què van aconseguir defraudar prop de 85.000 euros.

Aquest cas del gener se suma a sis estafes i falsificacions més comeses arreu de Catalunya pels investigats des de l'any 2017, que els van permetre obtenir quantitats d'entre els 2.700 i els 68.700 euros entre tots aquests delictes.

La investigació continua oberta, ja que el fals agent de la propietat immobiliària podria haver de respondre també per altres estafes similars i un cas continuat d'intrusisme professional.

El detingut va passar aquest divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
Mercat immobiliariMossos d'Esquadra
Anar al contingut