Guardava els medicaments amb la resta de menjar a la nevera de la cuina (Guàrdia Civil)
Màlaga

Detinguda per fer tractaments estètics a casa, sense titulació i lesionar cinc persones

Feia els tractaments a casa i guardava els medicaments a la nevera de la cuina, amb la resta d'aliments, sense les mínimes condicions higienicosanitàries

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut una dona per fer tractaments estètics, com ara injeccions de bòtox o àcid hialurònic, sense titulació després de ser denunciada per lesions a cinc persones. La dona ha estat acusada dels delictes d'intrusisme professional, lesions i contra la salut pública.

La detinguda feia els tractaments al seu domicili de Mijas, a Màlaga, i guardava els medicaments a la nevera de la cuina, sense les mínimes condicions higienicosanitàries, al costat dels aliments, segons ha informat aquest dimarts el cos policial.

 

Sense titulació hauria tractat un centenar de clients

La investigació de la denominada operació Botu es va iniciar arran de cinc denúncies per lesions, de persones que van rebre tractaments estètics, com ara injeccions de bòtox, àcid hialurònic o altres medicaments, al domicili de la detinguda a la Cala de Mijas, a Màlaga.

Les víctimes, segons recull l'informe de la Guàrdia Civil, van haver de ser ateses i tractades en hospitals de Màlaga.

S'han trobat medicaments pels quals no tenia la titulació ni per administrar ni adquirir (Guàrdia Civil)


Els agents van comprovar que la suposada professional no tenia titulació com a metge ni estava col·legiada en medicina, requisits necessaris per poder fer aquest tipus de tractaments i per adquirir els medicaments que subministrava.

Al registre del seu domicili s'han intervingut 3.400 unitats de bòtox, un quilo d'àcid hialurònic, diversos vials que contenien medicaments injectables i subministraments sanitaris com agulles hipodèrmiques i xeringues.

Cinc persones han denunciat lesions, però podria haveri tractat un centenar de clients (Guàrdia Civil)

A més, els agents van confiscar nombrosa documentació segons la qual podria haver-hi més de cent persones afectades que s'haurien sotmès a tractaments estètics realitzats per la detinguda.

Es continua investigant si la detinguda feia les compres dels medicaments per internet a altres països i si aquests productes complien els requisits sanitaris pertinents.

 

ARXIVAT A:
SalutPolicialGuàrdia CivilAndalusia
Anar al contingut