Detenen un veí d'Ullastret acusat de buscar objectes arqueològics al poblat iber
Les muralles del poblat iber d'Ullastret (Foto: Wikimedia Commons)

Detenen un veí d'Ullastret acusat de buscar objectes arqueològics al poblat iber

Portava un detector de metalls i una pala, però no va arribar a trobar cap objecte de valor

Redacció / AgènciesActualitzat

Aquest dimecres, treballadors del poblat iber d'Ullastret, al Baix Empordà, van veure un home amb un detector de metalls voltant per la riera del Daró, al costat del poblat.

Van avisar la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà, una patrulla va anar-hi i van trobar l'home dins d'un cotxe amb el detector i una pala.

Els agents, ajudats pels treballadors del Museu d'Arqueologia de Catalunya que treballen al jaciment, van localitzar quatre forats d'uns 20 centímetres de diàmetre al costat la riera.

Uns quants filferros

L'home, de 38 anys i veí d'Ullastret, els va dir que s'havia comprat el detector feia pocs dies, que l'estava provant i només havia trobat uns quants filferros sense valor.

Malgrat això, els Mossos van detenir-lo, acusat de furt en grau de temptativa, per la sospita que estava buscant objectes arqueològics de valor.


El Codi Penal sanciona l'apropiació d'objectes arqueològics trobats, cosa que no hi ha proves que el detingut arribés a fer, però els Mossos han considerat que hi ha prou indicis que en buscava.

Per això en els pròxims dies haurà de declarar davant d'un jutge. Els Mossos han recordat que qui trobi objectes arqueològics ha d'avisar el Departament de Cultura.

Pla general d'una part de la ciutat ibèrica d'Ullastret amb uns visitants al fons de la imatge aquest diumenge 28 de juny de 2020. (Horitzontal)
La ciutat ibera d'Ullastret amb alguns visitants, al juny (ACN)

 

ARXIVAT A:
Patrimoni
Anar al contingut