La policia ha detingut dues noies de 19 anys i un jove de 24 anys, dos d'ells amb antecedents (Mossos d'Esquadra)
L'operació policial es manté oberta (Mossos d'Esquadra)

Detenen tres lladres d'escoles quan intentaven fugir en taxi de Catalunya

Els Mossos els relacionen amb 22 robatoris amb força repartits pel país i en el moment de la detenció portaven 19.000 euros en efectiu

Els Mossos han detingut tres membres d'un grup criminal que robava en escoles, comerços i pavellons esportius. Els van interceptar amb un botí de 19.000 euros, quan estaven a punt de fugir en taxi de Barcelona a Perpinyà i, d'allà, tenien la intenció d'anar a l'Europa de l'Est en autobús.

La policia els relaciona amb 22 robatoris amb força. Calculen que van aconseguir uns 31.000 euros en metàl·lic i en aparells electrònics, però també cal tenir en compte els danys que causaven als locals perquè hi entraven fent un forat a la paret o al sostre, amb la tècnica del butró, esbotzaven portes de despatxos i trencaven vidres.

Els tres homes, d'entre 31 i 44 anys, sumen 88 antecedents.

L'operació policial es va fer el 30 de novembre, segons han informat els Mossos.

 

Robatoris arreu de Catalunya

Segons la policia, els robatoris es van fer entre el maig i el novembre, en dues fases.

Entre el 19 de maig i fins al 2 de juliol, el grup va robar en centres lúdics d'una mateixa franquícia a Sant Fruitós de Bages, Tarragona, Girona i Lleida. També va robar quatre vegades a dues empreses.

A la tardor van entrar en deu escoles i es van emportar ordinadors i material informàtic. També van robar en tres centres esportius i una empresa. Aquests robatoris van ser entre el 16 d'octubre i el 26 de novembre a l'àrea metropolitana de Barcelona, sobretot al Vallès Occidental, a Barcelona i a Reus (Baix Camp).

Els Mossos han destacat que el grup "no dubtava a canviar les seves rutines, la seva residència o, fins i tot, marxar de Catalunya de manera temporal per dificultar l'acció investigadora".

Els tres detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 4 de Manresa i ara estan en presó provisional.

La policia manté la investigació oberta perquè es podrien atribuir més delictes al grup o hi podria haver altres detinguts. Creuen que el grup té cinc membres.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut