Detenen per proxenetisme la Diabla, una de les persones més buscades per Espanya
Imatge policial de Leudis Isaac Corro Camacho, àlies la Diabla (Foto: Europol)

Detenen per proxenetisme la Diabla, una de les persones més buscades per Espanya

Està acusada de portar dones de Sud-amèrica enganyades i obligar-les a prostituir-se

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional espanyola ha fet pública la detenció a Hamburg, a Alemanya, de Leudis Isaac Corro Camacho, de 34 anys i que es feia dir la Diabla o Donatella.

L'han detinguda en col·laboració amb la policia alemanya acusada de formar part d'una xarxa que captava dones a Sud-amèrica prometent-los feina a Espanya.

Les víctimes viatjaven via Alemanya o directament a Espanya i acabaven tancades en pisos en llocs com Barcelona, Saragossa o Astúries, on eren forçades a exercir la prostitució.


Buscada per l'Europol

Fa un any una de les dones va aconseguir fugir i denunciar-ho a la policia, que va muntar una operació per desarticular la xarxa, i llavors Corro Camacho va fugir a Alemanya.

Figurava a la llista de delinqüents més buscats de l'Europol, on només hi havia tres persones reclamades per Espanya: ella, el narcotraficant Norbert Köhler i Antonio Anglés, buscat per l'assassinat de les noies d'Alcàsser el 1992.

Aquesta llista, anomenada Europe's Most Wanted (els més buscats d'Europa), és una web que busca la col·laboració ciutadana per localitzar les 54 persones que en aquests moments reclamen 23 països.

La Diabla està acusada de tràfic d'éssers humans, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.


Detinguda dimecres a la nit

Segons una nota de premsa de la Policia Nacional feta pública aquest divendres, la detenció la va fer la policia alemanya aquest dimecres a la nit.

En un primer moment l'havien buscada a Letònia, després van trobar indicis que era a la zona d'Hamburg, i finalment algú la va veure en aquesta ciutat i va avisar a la Policia Nacional.


Cirurgia estètica obligatòria

Segons la policia, la Diabla captava ella mateixa les noies a Veneçuela, el seu país d'origen, i les obligava a sotmetre's a cirurgia estètica abans de portar-les a Espanya.

L'excusa per obligar-les a prostituir-se era cobrar un suposat deute de 12.000 euros per haver-les portat a Europa, i en alguns casos després les havia venut a altres xarxes de proxenetes.

 

ARXIVAT A:
PolicialProstitució
Anar al contingut