Joshua Wong i Agnes Chow, referents de les protestes prodemocràcia a Hong Kong
Joshua Wong i Agnes Chow, referents de les protestes prodemocràcia a Hong Kong
Hong Kong

Alliberat Joshua Wong, el referent de les protestes pro democràcia a Hong Kong

En les últimes hores també han estat detinguts Agnes Chow, rostre habitual de les mobilitzacions al costat de Wong, i Andy Chan, líder de l'independentista Partit Nacional de Hong Kong

RedaccióActualitzat

Les autoritats de Hong Kong mantenen la pressió sobre els manifestants pro democràcia i en les últimes hores han detingut figures destacades de les protestes. Entre els detinguts, el líder de l'anomenada Revolució dels Paraigües del 2014, Joshua Wong, que també és secretari general d'un dels partits sorgits d'aquell moviment, i un dels rostres més visibles de les protestes que fa tres mesos que duren contra la llei d'extradició a la Xina.

Poc després se sabia que havia estat arrestada igualment una altra líder de la formació, Agnes Chow, també de 22 anys, i rostre habitual al costat de Joshua Wong en les mobilitzacions prodemocràtiques a l'antiga colònia britànica.

Ara, però, ja els han deixat en llibertat en sortir sota fiança després de pagar 1.150 euros cadascun i se'ls ha fixat una compareixença per al novembre. La policia els considera sospitosos "d'organitzar i participar en protestes il·legals". 

 

 

La policia de Hong Kong ha assenyalat en un comunicat que Chan havia estat acusat d'amotinar-se i suposadament atacar un agent de policia.

 

 

Demosisto ha denunciat els fets ocorreguts durant les últimes 30 hores i ho qualifica de "terror blanc".

 

Aquesta onada de detencions arriba 24 hores abans d'una manifestació antigovernamental convocada per aquest dissabte, coincidint amb el cinquè aniversari de la decisió de Pequín de rebutjar el sufragi universal per a l'elecció de la cap del govern de Hong Kong, precisament el fet que va desencadenar la revolució dels paraigües.

La policia no ha autoritzat la manifestació adduint motius de seguretat. Diu que entre els manifestants pacífics hi ha grups violents infiltrats. La marxa l'ha convocat el Front Civil pels Drets Humans, com les anteriors grans concentracions pacífiques contra la llei d'extradició a la Xina.

 

Després de les detencions, de no rebre el permís per manifestar-se i d'apel·lar sense èxit la decisió, el Front Civil l'ha desconvocat per "protegir els manifestants i assegurar-se que no hi ha conseqüències jurídiques per a ells".

Precisament el líder del Front Civil, Jimmy Chan, va denunciar aquest dijous haver estar agredit per dos desconeguts armats amb un ganivet i un bat de beisbol, presumptament sicaris del govern xinès.

Amnistia Internacional denuncia el clima de por que s'està creant a Hong Kong per la repetida intimidació dels líders demòcrates.


Hong Kong va proposar a Pequín retirar la llei d'extradició

Aquest divendres també s'ha sabut que el govern de Hong Kong va proposar a Pequín retirar completament la llei d'extradició per calmar els ànims.  La resposta va ser "no".

 

Manifestacions contra la violència de la policia contra les dones

Aquesta setmana, milers de persones han tornat als carrers, també per protestar contra la violència sexual de la policia contra les dones a les mobilitzacions prodemocràcia.

ARXIVAT A:
XinaHong Kong
Anar al contingut