La detenció s'ha fet en una operació conjunta de la policia italiana i la Interpol
La detenció s'ha fet en una operació conjunta de la policia italiana i la Interpol

Detenen en un sopar romàntic un dels deu fugitius més perillosos buscats per l'Europol

Marco Raduano, capo de la màfia de la regió italiana de la Pulla, s'havia escapat ara fa un any d'una presó de màxima seguretat despenjant-se amb un llençol

Redacció/AgènciesActualitzat

Marco Raduano, capo de la Società Foggiana, una organització mafiosa assentada a la regió de la Pulla, al sud d'Itàlia, ha estat detingut aquesta setmana en una situació ben curiosa. Sopava acompanyat de la seva parella en un luxós restaurant de Bastia, a Còrsega.

Res fora del que és habitual si no fos pel fet que Raduano, conegut com a Pallone, es va fugar ara fa just un any de la presó de màxima seguretat de Sardenya on complia una condemna de 24 anys de presó per diferents delictes, inclosos el narcotràfic, el tràfic d'armes i la tinença il·legal d'armes.

El mafiós va aconseguir una còpia de les claus del personal de la presó quan ningú el veia i es va poder escapar obrint la porta blindada de la cel·la i del pavelló de màxima seguretat on estava reclòs. Després va sortir al pati, va escalar el mur interior i es va despenjar fins a l'exterior ajudant-se de llençols lligats per fer una corda. Una fugida de pel·lícula que va quedar enregistrada per les càmeres de seguretat del centre penitenciari.

La fugida de Raduano d'una de les presons més segures d'Itàlia va anar acompanyada de polèmica. Tot i estar sotmès al denominat règim AS3, un protocol de seguretat especial reservat a grans narcotraficants o capos mafiosos, els funcionaris no van fer res per impedir la fugida.

Des del febrer del 2023, Marco Raduano figurava en la llista dels deu delinqüents més buscats per l'Europol. Però, com sembla indicar el lloc on el van detenir, havia fet vida normal des d'aleshores.

La detenció del capo de la Società Foggiana ha estat coordinada per un grup operatiu especial dels Carabinieri en col·laboració amb la Interpol.

En la mateixa operació policial, la Guàrdia Civil ha detingut a Otura (Granada) a qui es considera la mà dreta de Raduano en l'organització, Gianluigi Troiano.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialItàliaSeguretat
Anar al contingut