La casa on es va atrinxerar el criminal conegut com el Narco de la Wikipedia (Policia Nacional)

Detenen el Narco de la Wikipedia, el traficant que explicava els delictes a internet

El cervell de la xarxa criminal es va atrinxerar a casa seva amb una escopeta i va encanonar la policia

Una operació conjunta de diversos cossos policials i l'Agència Tributària han desarticulat el grup criminal de narcotràfic més gran que operava a la zona est de la Península. Han detingut prop d'Alacant el que consideren el cervell de la trama, conegut amb el sobrenom del Narco de la Wikipedia perquè explicava les operacions de narcotràfic a diversos portals d'internet.

Segons fonts de la Policia Nacional, s'han arrestat 30 persones més i s'ha requisat una tona de cocaïna i actius per valor de 10 milions d'euros.

Fonts de l'Agència Tributària diuen que van aturar un veler de la banda en alta mar i que portava un carregament de més d'una tona de cocaïna (1.165 quilos). L'embarcació feia el trajecte des del Surinam (a la costa nord de Sud-amèrica) fins a València.

A més, una altra tona de droga s'havia d'enviar en un altre punt no especificat i també es va interceptar. 

Les detencions es van fer amb l'ajuda de la DEA nord-americana, l'NCA del Regne Unit i la col·laboració de les policies de França, Irlanda i els Països Baixos, a banda de la Policia Nacional.

Un moment de les detencions, fetes amb la cooperació internacional d'altres cossos policials (Policia Nacional)

El Narco de la Wikipedia té una trajectòria criminal de més de 30 anys. La investigació per enxampar-lo va començar el 2022, quan es van identificar persones del seu entorn proper.

Un cop els van intervenir les comunicacions, van esbrinar que tenien una embarcació, comprada per un euro. Van poder localitzar el veler a les illes Canàries. 

Mitjançant la cooperació policial internacional, van fer vigilàncies a la nau fins que van trobar el moment d'intervenir la droga que hi transportaven. La policia explica que van interceptar més de 100 línies telefòniques i feien unes 300 vigilàncies.

El cap del grup tenia uns deu milions d'euros de capacitat econòmica per finançar el transport de la cocaïna i les despeses i per pagar salaris a la resta d'integrants de l'organització.

Una detenció amb resistència

Quan van anar a casa seva per detenir-lo, a la demarcació d'Alacant, el Narco de la Wikipedia s'hi va atrinxerar i va encanonar els agents amb una escopeta. Finalment, el van poder arrestar.

L'home es va atrinxerar a casa i va encanonar la policia (Policia Nacional)

Entre els béns intervinguts a la banda hi ha 44 immobles, tres embarcacions valorades en 4,2 milions d'euros, 3 armes llargues, 44 vehicles, 40 rellotges, 60 obres d'art, 54 telèfons mòbils, un moneder virtual de criptomonedes i s'han bloquejat una setantena de comptes bancaris.

Segons fonts de l'operació, un dels moments més complexos de la investigació ha estat evitar el segrest i intent d'assassinat d'un integrant d'un grup rival per una revenja. 

 

ARXIVAT A:
PolicialNarcotràficDrogues
Anar al contingut